E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBERNANKE UMUTLU KONUŞTU---

BERNANKE UMUTLU KONUŞTU

BERNANKE UMUTLU KONUŞTU
09 Haziran 2010 - 18:59 borsagundem.com

FED Baskani Bernanke, ABD ekonomisinin bu yil ve gelecek yil büyümeye devam edecegini ancak, ekonomik büyümenin hizinin istihdampiyasasindaki sorunu çözmek ve büyük bütçe açigini azaltmak için yeterince güçlü olmayacagini söyledi.

Temsilciler Meclisi Bütçe Komitesi'nin toplantisi öncesinde konusanBernanke, tüketici harcamalarinda ve ticari yatirimlarda artisin, hükümetin ekonomiyi büyütmek için uyguladigi tesviklerin azalmasinitelafi etmesi gerektigini vurguladi. Bununla birlikte ekonmomik büyümenin tek bayina, ülkenin kamu finansmanini onarmak için yeterince güçlü olmayacagini ifade eden Bernanke, ABD'li yasa yapicilarin açigi azaltmak için adim atmalari gerektigini vurguladi. Bernanke, Avrupa'da yasanan borç sorunlarinin, güçlü kamu finansmanina sahip olmanini öneminin altini çizdigini belirtti. Bernanke, "Gelecekte harcama programlarinda ve vergi politikalarindakeskin ve zarar verici degiysikliklerden kaçinmak, kamunun ve piyasalarin güvenini devam ettirkek için, gözümüzzde büyüye bu bütçe zorluklarini nasil karysilayacagini simdiden planlamaliyiz" diye konustu. Bernanke, bu yil bir çok komite toplantisinda yaptigi gibi Bütçe Komitesi toplantisinda da üyeleri, ABD'nin bütçe açiklakrinin sürdürülebilir olmadigi konusunda uyarirken, konut piyasasinda ise 2009 yili ortasindan bu yana sadece küçük bir ilerleme oldugunu ve ticari insaatlarin bastirilmis olmaya devam ettigini vurguladi. Bernanke ayrica, Avrupa'daki gelismelerin ve bunlarin ABD ekonomisine olasi etkilerinin FED tarafindan yakindan izlenmekte oldugunu da söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)