E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBernanke'den karamsar açıklamalar---

Bernanke'den karamsar açıklamalar

Bernanke'den karamsar açıklamalar
03 Şubat 2011 - 23:20 borsagundem.com

Bernanke, "Ekonomi, daha hızlı büyüyor gibi görünse de hala derin bir delik içerisinde ve olmasını isteğimiz noktanın çok uzağında" dedi

Konuşma öncesinde ortaya çıkan metinde ´´Ekonomik toparlanma hala Fed desteğine ihtiyaç duyuyor´´ ifadelerini kullanan Bernanke, Washington´da Ulusal Basın Kulubü´nde soruları yanıtladı.
Bernanke, bir soruya verdiği cevapta, ´´Ekonomi, daha hızlı büyüyor gibi görünse de hala derin bir delik içerisinde ve olmasını isteğimiz noktanın hala çok uzağında´´ ifadelerini kullandı.
ABD´de devam eden yüksek işsizliğin hala en büyük endişe kaynağı olduğunu söyleyen Bernanke, ekonomik toparlanmanın garantiye alınması için önce hızlı istihdam büyümesinin görülmesi gerektiğini kaydetti.
Bernanke´nin açıklamalarının ardından ABD borsaları genel olarak yatay seyrini sürdürmeye devam etti, doların euroya karşı yükselişi ise bir miktar arttı. Parite, 1.3616 seviyesinde.
Bernanke, konuşmasında, Fed´in 600 milyar dolarlık tahvil alım programını da savundu. Bernanke, programın faydalarının mali piyasalarda görüldüğünü kaydetti. Bernanke, bu faydaları, hisse senedi fiyatlarındaki yükseliş ve hisse piyasalarında daha az volatilite olarak açıkladı.
Bernanke, ikinci niceliksel gevşeme paketi olarak da adlandırılan 600 milyar dolarlık tahvil alım programının enflasyon artışına katkıda bulunduğu, ve özellikle de gelişen piyasalarda gıda fiyatlarında yükselişe neden olduğu iddialarını ise reddetti. Bernanke, fiyatlardaki bu yükselişlerin daha çok artan talepten ileri geldiğini kaydetti.
Bernanke, ´´Pek çok emtiada fiyatların son dönemde yükseldiği bir gerçek. Bu, hızlı büyüyen gelişen piyasa ekonomilerinden gelen çok güçlü talebin bir sonucu´´ diye konuştu ve genel anlamda enflasyonun oldukça düşük kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)