E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBernanke'nin hedefi işsizlik!---

Bernanke'nin hedefi işsizlik!

Bernanke'nin hedefi işsizlik!
09 Şubat 2011 - 17:01 borsagundem.com

FED Başkanı Bernanke piyasaların beklediği açıklamaları yaptı

Fed Başkanı Ben Bernanke, güçlü ekonomik toparlanma işaretlerine rağmen ABD´de işsizlik oranın oldukça yüksek kalmaya devam ettiğini ve bütçe açığının kontrol altına alınması gerektiğini kaydetti.
Bernanke, Kongre Bütçe Komitesi için hazırlanan konuşmasında yüksek işsizlik ve düşük enflasyon sürecinin Fed´in devam eden ekonomik destekleri için çağrı niteliğinde olduğunu kaydetti. Bernanke, ABD´li milletvekillerini artan bütçe açıkları konusunda da uyardı.
Konuşmasında işverenlerin istihdam artırma konusunda halen dirençli davrandıklarının altını çizen Bernanke, "İstihdam yaratmada istikrarlı bir ortam oluşana kadar canlanmanın kesin olarak oluştuğunu düşünemeyiz" ifadelerini kullandı.
Bernanke, bütçe açığına vurgu yaparak, Kongrenin yakın zamanda bütçe açığı ve borçlanmadaki artış konusunda güvenilir bir plan oluşturmasını istedi. Bu planın uzun vadede büyümeye destek olacağı görüşünü tekrarladı.
Bernanke, "Kongre ve hükümetin vergi politikalarındaki reformları ve harcama önceliklerini yalnızca bütçe açığını azaltmak için değil, aynı zamanda ülkemizin uzun vadeli ekonomik büyümesini desteklemek için de ele almalarını istiyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)