E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 3 - Bursaspor: 1---

Beşiktaş: 3 - Bursaspor: 1

Beşiktaş: 3 - Bursaspor: 1
15 Ocak 2012 - 23:56 borsagundem.com

Geçen hafta Ankaragücü ile golsüz berabere kalan siyah-beyazlılar, Quaresma ve Sivok'tan yoksun çıktığı maçta, 3 puanı 3 golle aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, taraftarı önünde ağırladığı Bursaspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti.
Siyah-beyazlıların gollerini 7. dakikada Almeida, 38. dakikada Edu ve 83. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti. Batalla'nın 36. dakikada attığı gol ise konuk ekip için yeterli olmadı.
Bu sezon 11. galibiyetini elde eden Kartal, puanını 39'a yükseltti. Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan Bursaspor ise 25 puanda kaldı.
BEŞİKTAŞ: 3 - BURSASPOR: 1
Stat: İnönü
Hakemler: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim, Egemen, İsmail, Necip (Dk. 72 Simao), Ernst, Veli, Fernandes, Edu (Dk. 80 Mustafa Pektemek), Almeida (Dk. 85 Sidnei)
Bursaspor: Carson, Hakan, İbrahim, Stepanov, Vederson, Sestak, Adem (Dk. 79 Ömer Erdoğan), N'Diaye, Ozan (Dk. 88 Mehmet Sak), Batalla, Turgay (Dk. 72 Ibrahim Teteh)
Goller: Dk. 7 Almeida, Dk. 38 Edu, Dk. 83 Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Dk. 36 Batalla (Bursaspor)
Sarı kartlar: Dk. 10 Ernst, Dk. 28 Egemen Korkmaz, Dk. 56 İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Dk. 50 Turgay Bahadır, Dk. 52 Adem Koçak (Bursaspor)
-Yenilmezlik serisi 13 maça çıtı-
Son mağlubiyetini 6 Kasım 2011 tarihinde Gençlerbirliği karşısında 4-2'lik sonuçla alan siyah-beyazlılar, bu maçtan sonra 9'u Spor Toto Süper Lig, 2'si UEFA Avrupa Ligi, 1'i de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 13 karşılaşmada mağlup olmadı. Beşiktaş, 13 maçlık yenilmezlik serisinde 9 galibiyet, 4 de beraberlik elde etti.
-Kafayla 13. gol-
Spor Toto Süper Lig'de sezonun kafayla en çok gol atan takımı Beşiktaş, Bursaspor filelerini de 1 kez kafayla havalandırdı. Siyah-beyazlılar, Almeida'nın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçerken, ligdeki toplam 30 golünden 13'ünü kafa vuruşları sonucu kaydetti.
-Bursaspor'u son 4 maçta da yendi-
Siyah-beyazlılar, geçen sezon İstanbul'daki maçı Filip Holosko'nun golüyle 1-0 kazanırken, Bursa'da yapılması gereken karşılaşma, ev sahibi takım taraftarlarının maç öncesi stat dışında çıkardığı olaylar nedeniyle başlamadan iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, karşılaşmayı 3-0 hükmen Beşiktaş lehine tescil etti.
Beşiktaş, bu sezonun ilk yarısındaki maçı ise 6. dakikada Bangura'nın golüyle 1-0 geriye düştüğü ve Quaresma'nın 78. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı Bursa'daki maçı, 87. dakikada Tomas Sivok ve 89. dakikada Filip Holosko'nun golleriyle 2-1 kazanmayı başardı. Siyah-beyazlılar, son olarak bu akşamki maçtan 3-1 galip ayrılarak, rakibi karşısındaki galibiyet serisini sürdürdü.
-Ligde 358 dakika sonra gol yedi-
Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Samsunspor maçında 37. dakikada Murat Yıldırım'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, daha sonraki Kardemir Karabükspor (1-0), Eskişehirspor (2-0) ve Ankaragücü (0-0) maçlarında kalesini gole kapatmıştı. Bu akşamki maçın 36. dakikasında Batalla'nın golüne engel olamayan “Kara Kartallar”, ligde 358 dakika sonra gol yedi.
-Almeida 4. golünü attı-
Portekizli futbolcu, sezonun ilk yarısındaki Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor maçlarının ardından ikinci yarıda ilk golünü Bursaspor filelerine gönderdi. Almeida, ligdeki 4 golünden 3'ünü bu akşam olduğu gibi kafayla kaydetti.
-Egemen cezalı-
Siyah-beyazlı formayı giydiği ilk sezonunda hiç maç kaçırmayan milli futbolcu, gelecek haftaki Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Egemen, 4 sarı karttan 2'sini eski takımı Bursaspor maçlarında gördü.
-Edu'nun 2. golü-
Bursaspor'un beraberlik golünün 2 dakika sonrasında güzel bir vuruşla fileleri havalandıran Brezilyalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla Süper Lig'deki ilk golünü 1-1'lik Samsunspor maçında penaltıdan atmıştı.
-Necip Uysal sakatlandı-
Siyah-beyazlı takımın attığı ilk golde rakibine yaptığı baskıyla topu kapıp, Almeida'ya çok iyi asist yapan genç futbolcu, sağ ayak bileğine aldığı darbe sonucu 72. dakikada yerini Simao'ya bırakmak zorunda kaldı.
-Pektemek'ten gollere devam-
80. dakikada oyuna giren genç futbolcu, 83. dakikada fileleri havalandırarak, takımını 3-1 öne geçirdi. Mustafa, Süper Lig'de 7, UEFA Avrupa Ligi'nde 1 olmak üzere siyah-beyazlı formayı giydiği ilk sezonunda 8 gole ulaştı.
-Ertuğrul Sağlam'a gönderme-
Sağlam'ın Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde siyah-beyazlı takımın UEFA Kupası 1. tur rövanşında Ukrayna takımı Metalist Kharkiv'e deplasmanda 4-1 yenilerek elendiği maçın ardından “Hayat devam ediyor” açıklamasına atıfta bulunan taraftarlar, 3-1'in ardından, “Ertuğrul üzülme, hayat devam ediyor” diye bir süre tempo tuttu.
-Egemen'e '3'lü' ısrarı-
Beşiktaşlı taraftarlar, maçın bitiş düdüğüyle eski Bursasporlu Egemen'den '3'lü' çektirmelerini istedi. Ancak milli futbolcu, bu isteğe alkışla yanıt vererek soyunma odasına gitti. Egemen'den '3'lü' çektirmesi için ısrarcı olan ve tribünleri boşaltmayan çok sayıda taraftar, “Egemen gelmeden çıkmayız”, “Bu gece buradayız” diye tempo tuttu. Bu sırada tribünlerden zaman zaman ıslık ve protesto sesleri yükselirken, yaklaşık 15 dakika sonra milli futbolcu alkışlar arasında sahaya çıktı ve taraftarların isteğini gerçekleştirdi.
-Quaresma'ya özel pankart-
Beşiktaşlı taraftarlar, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı olan ve tedavisini Portekiz'de sürdüren Ricardo Quaresma için pankart açtı. Kapalı tribünde açılan ve üstünde Quaresma'nın resmi olan pankartta, “Nerdesin olum sen? Özledik seni Quaresma” yazıları yer aldı.
Ayrıca taraftarlar, sadece kadın ve çocuk taraftarların alındığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası maçında 90 dakika boyunca takımlarını destekleyen kadın taraftarlara da teşekkür edip, “Helal olsun size Dişi Kartallar” yazılı pankart açtılar.
-Rauf Denktaş unutulmadı-
Beşiktaşlı taraftarlar, geçen cuma günü vefat eden KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı da unutmadı. Eski açık tribünde üzerinde Denktaş'ın fotoğrafı bulunan, “Şehit Mehmetçiklere emanet ettik seni. İzindeyiz” yazılı büyük bir pankart açıldı.
Ayrıca hasta olan sinema oyuncusu Münir Özkul'u da unutmayan taraftarlar, “Eyvah Mahmut Hoca, Münir Abi bırakma bizi iki çift lafımız var” pankartını kapalı tribüne astılar.
-Bursaspor taraftarları yoktu-
Alınan karar gereği karşılaşmayı Bursaspor taraftarları Fiyapı İnönü Stadı'nda izleyemedi. Konuk ekip taraftarları için ayrılan eski açık tribündeki bölüme de kadın ve çocuk taraftarlar alındı.
Bursasporlu taraftarların yeşil-beyazlı formayla stada girip, maç oynanırken sahaya gireceği yönünde bir ihbar alınması nedeniyle tribün girişlerinde taraftarların kabanlarının altları da kontrol edildi.
-Küfürsüz tezahürat için anons-
Küfürlü tezahürat nedeniyle verilen ceza sonrası Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş'ta, Bursaspor maç öncesi küfürlü tezahürat yapılmaması için uyarıda bulunuldu.
-"Kapakları toplayalım engelleri aşalım"-
Beşiktaş taraftarları, sosyal içerikli mesajlarına Bursaspor maçında da devam etti. Kapalı tribünde “Kapakları toplayalım engelleri aşalım” pankartı açarken, pankartta ayrıca “Kampanyaya desteklerinden dolayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Tevfik Göksu'ya teşekkürler” yazısı yer aldı.
-Azer Bülbül için tezahürat-
Karşılaşma öncesinde, yaşamlarını yitiren Rauf Denktaş, Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis ve milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından kapalı tribünde yer alan bir grup taraftar, yine geçtiğimiz günlerde vefat eden Azer Bülbül için de tezahürat yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)