E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 5 - SAİ Kayseri Erciyesspor: 1---

Beşiktaş: 5 - SAİ Kayseri Erciyesspor: 1

Beşiktaş: 5 - SAİ Kayseri Erciyesspor: 1
15 Mart 2015 - 15:21 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'la Ankara'da karşılaştı. Kartal, rakibini 5-1'lik skorla geçti, lider oldu...

Beşiktaş 21. haftadaki Eskişehirspor mağlubiyeti sonrasında bıraktığı liderlik koltuğunu 3 hafta sonra Kayseri Erciyesspor'u 5-1 mağlup ederek geri aldı. Ankara'daki Osmanlı Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlıların gollerini 25'de Gökhan Töre, 34'de penaltıdan Demba Ba, 45'de Olcay Şahan, 77'de Mustafa Pektemek ve 79. dakikada Ramon Motta kaydetti. Kayseri Erciyesspor'un tek sayısı ise 48. dakikada Drenthe'nin serbest vuruş golüyle geldi. Bu sonuçla puanını 54 yapan Beşiktaş, liderliğe yükselirken SAİ Kayseri Erciyesspor 20 puanla 16. sırada kalıyor.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Dakika 1 Karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
Dakika 5 Edinho'nun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Serdar Gürler için ofsayt bayrağı kalkıyor.
Dakika 7 Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasını savunmada Pape Diakhate kafayla uzaklaştırıyor.
Dakika 12 Gökhan Töre'nin pası ile sağ çaprazda topla buluşan Mustafa Pektemek ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.
Dakika 19. Sağ kanattan Gökhan Töre'nin kullandığı serbest vuruşu Gökhan Değirmenci yumruklayarak uzaklaştırmak istiyor ancak top hafif sol çaprazda kaleye yaklaşık 35 metre mesafede bulunan Tolgay Arslan'a geliyor. Tolgay'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
Dakika 25 GOOOLL Beşiktaş, Gökhan Töre'nin attığı enfes golle 1-0 öne geçiyor. Pape Diakhate'nin uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre topu soluna alıp şutunu çekiyor, Anıl Karaer'in ayağına çarpan top kaleci Gökhan Değirmenci'yi yanıltıyor ve top ağlarla buluşuyor.
Dakika 30 ökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıkıyor. Bu pozisyonun ardından Demba Ba kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.
Dakika 34 GOOOLL Beşiktaş, Demba Ba'nın penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Demba Ba geçiyor. Demba Ba düzgün bir vuruşla topu kaleci Gökhan Değirmenci'nin solundan ağlarla buluşturuyor. Senegalli golcü bu sezon ligdeki 15. golüne imza atıyor.
Dakika 37 Sol kanattan korner bayrağına yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Serdar Gürler geçiyor. Serdar'ın ortası ile arka direkte buluşan Georges Mandjeck'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.
Dakika 45 GOOOLL  Demba Ba'nın pasını iyi değerlendiren Olcay Şahan topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş farkı 3'e çıkarıyor,
Dakika 45+2 İlk yarı sona eriyor.
Dakika 46 İkinci yarı SAİ Kayseri Erciyessporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
Dakika 48 GOOOLL Aİ Kayseri Erciyesspor, Royston Drenthe'nin attığı golle skoru 3-1'e getiriyor. Ersan Gülüm'ün Edinho'ya yaptığı faulün ardından kaleyi cepheden gören bir noktadan yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Royston Drenthe geçiyor. Drenthe'nin sol ayağı ile çektiği sert şut kalenin sol köşesinden ağlarla buluşuyor.
Dakika 53 SAİ Kayseri Erciyesspor yarı alanının ilk metrelerinde Demba Ba'nın ayağına basan Georges Mandjeck sarı kart görüyor.
Dakika 56 Tolgay Arslan'ın ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.
Dakika 62 Olcay Şahan'ın Royston Drenthe'ye yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Royston Drenthe geçiyor. Drenthe'nin ortasını Beşiktaş savunması kafayla uzaklaştırıyor.
Dakika 69 Gökhan Töre'nin yerden pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Mustafa Pektemek'in gelişine sol ayağı ile çektiği şut savunmadan dönüyor, savunmadan dönen top tekrar Mustafa'ya geliyor. Mustafa bir kez daha şansını deniyor ancak top farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.
Dakika 77 GOOOLL Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in attığı golle farkı 3'e çıkarıyor. Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta ortasını penaltı noktası üzerinde bulunan Mustafa Pektemek'e yapıyor. Mustafa Pektemek'in çektiği şut savunmadan sekip tekrar kendisine geliyor. Mustafa Pektemek bir kez daha şutunu çekerek şansını deniyor ve top ağlarla buluşuyor.
Dakika 79 GOOOLL Beşiktaş, Ramon Motta'nın attığı golle skoru 5-1 yapıyor. Demba Ba'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ramon Motta'nın gelişine yerden çektiği şut Mehmet Akgün'den sekiyor, kaleci Gökhan Değirmenci'yi kontrpiyede bırakan top kalecinin solundan ağlarla buluşuyor.
Dakika 87 Pedro Franco'nun Björn Vleminckx'e yaptığı faulün ardından ceza sahası yayının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Royston Drenthe geçiyor. Drenthe'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
Dakika 90+1 Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un çektiği şut ters kanattan taca çıkıyor.
Dakika 90+4 Cüneyt Çakır'ın son düdüğü ile karşılaşma ev sahibi ekip Beşiktaş'ın 5-1 üstünlüğüyle sona eriyor. Bu sonuçla puanını 54 yapan Beşiktaş, liderliğe yükselirken SAİ Kayseri Erciyesspor 20 puanla 16. sırada kalıyor

İLK 11'LER
Beşiktaş: Cenk, Serdar, Franco, Necip, Motta, Gökhan Töre, Tolgay, Veli, Olcay, Mustafa Pektemek, Demba Ba
Kayseri Erciyesspor: Gökhan, Mehte Akgün, Diakhate, Caner, Anıl, Murat, Yasin, Cenk, Drenthe, Serdar, Edinho
 
Avrupa sonrası kayıplar yaşandı
Beşiktaş bu sezon UEFA Avrupa Ligi dönüşü Süper Lig’de oynadığı 3 maçta ciddi yaralar aldı. Partizan deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönen Kartal aynı hafta Kayseri Erciyes’e 3-2 yenildi. Liverpool’la oynadığı ilk maçın ardından Eskişehir’e 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, İngiliz ekibini elediği rövanş karşılaşmasından sonra da Balıkesir’le 2-2 berabere kalarak toplam 8 puan kaybetti.
 
Tolga döndü
Siyah-beyazlı futbolcular ve teknik heyet dün sabah kahvaltıdan sonra Ankara sokaklarında kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kontrolden geçmek için sürpriz biçimde İstanbul’a dönen kaptan Tolga Zengin yürüyüşte yer almazken, Beşiktaşlı taraftarlar, Slaven Bilic ve oyuncularla bol bol fotoğraf çektirdi.
 
Ersan yedeğe, Franco sahaya
Ankara’da kampta bulunan Beşiktaş, Erciyes maçının son hazırlığını dün yaptı. Siyah-beyazlıların ısınma programından sonra taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı. Teknik Direktör Slaven Bilic’in taktik çalışmada Brugge deplasmanında stoperde kullandığı Necip’e yine defansta görev verdiği öğrenildi. Necip’in yanında Brugge karşısında 90 dakika kulübede beklettiği Pedro Franco’ya şans tanıyan Bilic’in, Ersan’ı ise yedek takımla çalıştırdığı kaydedildi.
 
Derbi öncesi ceza korkusu
Kartal’da, Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı takımda; Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş ve Veli Kavlak bugün Kayseri Erciyesspor karşısında da kart görmeleri halinde Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşecek.
 
Özdilek’in 3 puan planı
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş karşısındaki hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Düşme hattından uzaklaşma yolunda çok önemli bir sınava çıkacaklarının altını çizen Özdilek, “Rakibimiz güçlü ama bizim de puanlara ihtiyacımız var. Bu anlamda rakibin kim olduğu önemli değil. Beşiktaş’ı yenerek, alt sıralardan kurtulma adına önemli bir galibiyet almak istiyoruz. Kazanmamız halinde takımın özgüveni yeniden yerine gelecektir” yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)