E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş Avrupa'ya veda etti---

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti

Beşiktaş Avrupa'ya veda etti
16 Mart 2012 - 00:19 borsagundem.com

Avrupa kupalarında mücadele eden tek Türk takımı olan ve UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez son 16 takım arasına kalan Beşiktaş, Atletico'ya elendi

Avrupa kupalarında mücadele eden tek Türk takımı konumundaki siyah-beyazlılar, 3-1'in rövaşında Atletico Madrid'i konuk etti. UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez son 16 takım arasında kalan Beşiktaş, Arda Turan'lı Atletico Madrid karşısında beklenen galibiyeti alamadı. Beşiktaş bu önemli karşılaşmada beklenen galibiyeti alamayarak sahadan 3-0 yenik ayrıldı ve Avrupa'ya veda etti. Deplasmanda oynadığı ilk maçı 3-1 kaybeden siyah-beyazlılar, taraftarı önünde ise 3-0 yenildi ve çeyrek final öncesi Avrupa serüvenine nokta koydu.
Karşılaşmanın golleri, 26. dakikada Arda Turan'ın asistinde Adrian, 83. dakikada Falcao ve 90+3'te Salvio'dan geldi.
Taraftar sahaya girdi
Salvio'nun golünden hemen sonra sahaya giren bir Beşiktaş taraftarı, güvenlik güçleri tarafından olay çıkarmadan yakalandı.
Kartal'da Quaresma kadroda yoktu, Ernst cezalıydı. Kaleci Rüştü ise ısınırken sakatlandı ve kadrodan çıkarıldı. 
Terim tribünde
Hafta sonu Fenerbahçe ile derbi maça çıkacak Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim'le birlikte karşılaşmayı tribünden takip etti.
Son dakika şoku
Siyah-beyazlılarda, Atletico Madrid karşısında ilk 11'de forma giymesi beklenen, UEFA'nın maç öncesi internet sitesinde verdiği oyuncu listesinde de adı bulunan Rüştü Reçber, soyunma odasında bel ağrıları artınca son anda kadrodan çıkarılmak zorunda kaldı. Rüştü'nün yerine kaleyi Cenk Gönen korudu.
Almeida ve Sivok döndü
Atletico Madrid ile deplasmanda yapılan ilk maç ve Orduspor karşısında forma giyemeyen siyah-beyazlıların golcü futbolcusu Almeida, 2 maç sonra formasına kavuştu. Sakatlığı nedeniyle Orduspor maçında oynayamayan Tomas Sivok da Atletico Madrid karşısında takımdaki yerini aldı.
Edu ilk 11'de
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 2 maçta ilk 11'de sahaya çıkan EduRicardo Quaresma'nın yokluğunda Atletico Madrid karşısında ilk 11'de yer aldı.
Ekrem sağda, İbrahim ön liberoda
Madrid'deki karşılaşmada yedek soyunan Ekrem Dağ, savunmanın sağında görev aldı. Teknik direktör Carlos Carvalhal, son zamanlarda bu bölgede oynattığı İbrahim Toraman'a ise ön liberoda şans tanıdı.
Arda Turan ilk kez
Sezon başında Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan milli futbolcu Arda Turan, Beşiktaş karşısında sahaya ilk 11'de çıktı. Madrid'deki ilk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Arda, İstanbul'da takımdaki yerini alırken, ilk kez yabancı takım formasıyla bir Türk ekibine karşı oynadı.
Tribünler doldu
Beşiktaşlı taraftar, Atletico Madrid maçına büyük ilgi gösterirken, Fiyapı İnönü Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Taraftar, aldığı karar gereği maç öncesi tezahürat yapmayıp, sessiz bir şekilde maçın başlamasını bekledi. Kapalı tribünde “Saat 10'a kadar sus” yazılı pankart açılırken, stat hoparlörlerinden de maç başlayana kadar tezahürat yapılmaması istendi.
Bayrak şov
Siyah-beyazlı taraftarlar, suskunluklarını maçın başlamasına 5 dakika kala bozdu. Tribünleri dolduran taraftarlar, yaptıkları bayrak ve atkı şovlarıyla tribünleri adeta karnaval yerine çevirdi. Taraftarlar, teknik direktör Carvalhal'e de çiçek verdi.
Bu arada 50 kadar İspanyol taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımına destek verdi.
Beşiktaş 100. maçına çıktı
Siyah-beyazlılar, son iki sezonda 63 Spor Toto Süper Lig, 11 Türkiye Kupası, 25 de Avrupa kupası maçı oynadı. Atletico Madrid maçıyla 26. Avrupa maçına çıkan siyah-beyazlıların son iki sezondaki toplam resmi maç sayısı da 100 oldu.
32 İspanyol gazeteci
Maçı 32 İspanyol gazeteci takip ederken, 200 kadar da Türk basın mensubu karşılaşmada görev yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,69
En Yüksek: 6,16
En Düşük: 5,69
Değişim -3,07 %
FK: 14,34
PD / DD: -2,25
İşlem Hacmi 286.735.385
Toplam Adet: 48.533.080
Ağırlıklı Ort.: 5,92
ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)