E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş başkanını seçiyor---

Beşiktaş başkanını seçiyor

Beşiktaş başkanını seçiyor
16 Haziran 2013 - 01:54 borsagundem.com

Koltuğun mevcut sahibi Fikret Orman ve Siyah-Beyazlı kulübün eski asbaşkanlarından Serdal Adalı yarışacak

Beşiktaş’ın 35’inci başkanının ismi bugün netlik kazanacak. Olağan genel kurulda, koltuğun mevcut sahibi Fikret Orman ve Siyah-Beyazlı kulübün eski asbaşkanlarından Serdal Adalı yarışacak. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılacak kongrede, aidatını yatıran 11 bin 500 üye, 20 sandıkta oy atabilecek. Saat 10.00’da başlayacak kritik toplantıda öncelikle divan kurulu belirlenecek. Zaman gazetesinin haberine göre, gündemin diğer maddelerinin ele alınmasının sonrasında Fikret Orman ve Serdal Adalı isterlerse kürsüye çıkıp konuşacak. Akabinde başlayacak oy verme, şeffaf sandıklarda gerçekleştirilecek. Bu işlemin tamamlanmasıyla 17.00’de sayım heyecanına geçilecek. Orman açık mavi, Adalı beyaz renkli oy pusulası kullanacak. Anadolu ve Avrupa yakasındaki belirli merkezlerden salona sabah erken saatlerden servis hizmeti sağlanacak.
Seçimde Fikret Orman’ın tek aday olması beklenirken Serdal Adalı ‘sürpriz’ görülen bir adım atmıştı. Adalı’nın başkanlığa talip olduğunu 25 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaşmasının ardından büyük hareketlilik yaşandı. İkili, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde Beşiktaşlılarla bir araya geldi. Kısmen de söz düellosu hâkimdi. Bu zaman zarfında Orman’ın 15 aylık icraatlarını masaya yatıranlar, Adalı’nın vaatlerini dinledi. Muhalif kanada ‘hodri meydan’ diyen Başkan Orman, hemen her fırsatta, “Az laf çok icraat yapacağız.” sözünü tekrarladı.
Destekçileri, 26 Mart 2012 tarihinde mazbatasını alan Fikret Orman ve kurmaylarının başarılı gördükleri adımlarını şöyle sıraladı: “Tüzüğü değiştirerek kulübün şahıslara bağlı kalmaması için dev bir adım attı. 31 Mart’a dek notere gidip bütün vergilere şahsi kefaletini dahi verdi ve UEFA lisansı alınmasını sağladı. Geçmişten kalan 200’e yakın davadan alnının akıyla çıktı. Ondan önce hep sözde kaldı; ancak İnönü’nün yeniden inşası için Anıtlar Kurulu’ndan da gerekli izinler alınarak yasal prosedürler bitirildi.”
Eski ikinci başkanlardan Murat Aksu’yla birlikte yola çıkan Serdal Adalı ise 22 günlük yoğun mesaisinde özellikle Orman ve ekibine dair tespit ettiği yanlışlar üzerinde durdu. Futbol ve diğer branşları yeniden yapılandırıp canlandırmak istediklerini, sürdürülebilir başarılar için yol haritasını belirlediklerini belirten Adalı, hedefin her zaman şampiyonluk olduğunun altını çizdi. Kadro revizyonu için 15 milyon Euro’luk bütçeyi yeterli görmeyen Adalı, Kamerunlu hücumcu Samuel Eto’o örneğinde olduğu gibi son virajda transfer girişimlerinde bulundu.
Ek bütçe onaylandı üyelik aidatı değişmedi
Beşiktaş’ta, İnönü Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılması projesi sebebiyle yüzde 10’u aşan borçlanmaya ihtiyaç duyulduğundan 2013 yılı revize bütçesi görüşüldü. 1 Ocak-31 Aralık 2013 arasını kapsayan dönemde rakam; 116 milyon 450 bin lira olarak onaylandı. 60 milyon TL’lik kısmı, yeni BJK İnönü Stadyumu’nun yatırım giderleri oluşturdu. Kulüp üye giriş ücreti 1.200, yıllık aidat 120 lira olarak geçmişteki gibi aynen kabul edildi. Kongre üyesi Göksel Omacan’ın, Başkan Fikret Orman’ı hedef alırken, “Orman’ın seçimde şansı yok.” yorumu üzerine salonda tepki sesleri yükseldi. Omacan’ın, Futbol Direktörü Zafer Önder Özen’in Fenerbahçeli olduğu iddiası da protesto edildi.
YÖNETİM KURULU ADAY LİSTELERİ
FİKRET ORMAN - Asil üyeler: Ahmet Nur Çebi, Ahmet Kavalcı, Umut Güner, Deniz Atalay, Yalçın Kaya Yılmaz, Ahmet Ürkmezgil, Faik Akdil, Erdal Torunoğulları, Melih Sami Esen, Metin Albayrak.
Yedek üyeler: Ahmet Mete Vardar, Emre Kocadağ, Hakan Özköse, Berkan Gocay ve Erdal Karacan.
SERDAL ADALI - Asil üyeler: Murat Aksu, Mekki Başak, Nafi Güral, Mehmet Murat Akdoğan, Ali Vural Ak, Merdan Araz, Adem Yılmaz, Doğan Küçükemre, Uğur Fora, Melih Aydoğdu.
Yedek üyeler: Mehtap Mutluşan Ferah, Süleyman Eren, Cem Sert, Ahmet Selim Yegen ve Ahmet Kocaadam.
Ortam elektriklenmesin, camiamız kazansın
Beşiktaş Kulübü’nde, başkanlık seçimi öncesinde dün olağanüstü idari ve mali genel kurul gerçekleştirildi. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ndeki kongreye, Başkan Fikret Orman ve yönetiminin yanı sıra rakibi Serdal Adalı ve kurmayları da katıldı. Toplantıyı açan Genel Sekreter Metin Albayrak’ın sunumu ve iki başkan adayının ortak önergesiyle divan başkanlığına Uluç Gürkan getirildi. Ardından Sayman-Mali İşler Komitesi’ndeki Berk Hacıgüzeller, 1 Ocak-31 Aralık 2013 arasını kapsayan ve kabul edilen revize bütçeyi oylamaya sundu. Bazı üyelerin eleştirel konuşmaları esnasında salonda tansiyon yükseldi. Akabinde söz alan Başkan Fikret Orman, hitâbına ‘Hoşgeldiniz’ diyerek başladı. Kulübün bugün itibarıyla yeni bir sürece gireceğini hatırlatan deneyimli idareci, “Bu son günde, şu ana kadarki konuşmalara cevap vererek elektrik oluşturmak istemiyorum. Sonuçta herkes kararını vermiş ve saflarını tutmuş durumda.” ifadesini kullandı. Camialarını kamuoyunda ve rakipleri nezdinde yanlış tanıtacak bir konuma sürüklememek gerektiğine inanan Orman, “Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Beşiktaş’a yakışan bir kongre, bizim öncelikli görevimiz.” dedi. Haziran 2012’de, kulüp üye giriş ücretinin 1.200 liraya düşürülmesine destek verdiğini hatırlatan Orman şunları kaydetti: “Bu rakamlardan rahatsızlık duyanlar oldu. Artırılmamasına yönelik şeyler dile getirildi. Benim bu konuya müdahil olduğumu düşünenler yanılıyor. Karar, genel kurulun. Biz kimseyi yönlendirmeyiz, oyumuzu da açıklamayız.”
75 milyon dolarlık kaynak oluşturacağız
-Beşiktaş Kulübü başkan adaylarından Serdal Adalı, mevcut malî tablonun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Göreve gelmeleri halinde şahsi kefaletlerle 75 milyon dolarlık ek kaynak oluşturacaklarını bildiren Siyah-Beyazlıların eski asbaşkanı, bugünkü kongrenin şahsı ve camia için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Seçimin, Beşiktaş’ın gelecekteki 3 yılından öte vizyonunu-hedefini belirleyeceğine dikkati çeken deneyimli yönetici, güçlü bir ekonominin yanı sıra sportif başarıyı yakalayacak bir takım oluşturacaklarını vurguladı. Öncelikli hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizen Adalı, 2012-2013’ü ‘kayıp sezon’ kelimesiyle özetledi. Borçlar konusunda Başkan Fikret Orman’a yüklenen TJK’nın halihazırdaki başkanı, “Sayın başkan insanların gözünün içine baka baka yanıltmaya devam ediyor. Makama saygımızdan bazı şeyleri açıklayamıyoruz.” ifadelerini kullandı. Orman’ın koltuğa otururken borcun 580 milyon lira olarak duyurulduğunu hatırlatan Adalı, “Gerçek meblağın 450 milyon TL olduğu anlaşıldı. Arada tam 130 milyon lira fark var!” ifadesini kullandı. Rus ekibi Anzhi’de forma giyen Kamerunlu yıldız forvet Samuel Eto’o girişimlerini yineleyen Adalı, “Acaba Türkiye’ye gelirler mi?” dedirtecek iki ünlü teknik adamla el sıkıştıklarını anlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)