E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBEŞİKTAŞ HİSSELERİ BAŞDÖNDÜRDÜ---

BEŞİKTAŞ HİSSELERİ BAŞDÖNDÜRDÜ

BEŞİKTAŞ HİSSELERİ BAŞDÖNDÜRDÜ
26 Mayıs 2009 - 07:07 borsagundem.com

Bitime bir hafta kala ligde liderliğini koruyan Beşiktaş hisselerinde dün yaşanan sert hareket yatırımcıları şaşkına uğrattı.

Fortis Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ve bitime bir hafta kala Turkcell Süper Lig'de liderliğini koruyan Beşiktaş hisselerinde dün yaşanan sert hareket yatırımcıları şaşkına uğrattı. Geçen haftanın son işlem gününü 12.10 TL'den tamamlayan Beşiktaş'ın İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) hisseleri, haftasonu oynanan Galatasaray derbisinin kazanılmasının etkisiyle güne sert yükselişle başladı. 13.5 TL'den işlem görmeye başlayan Beşiktaş kısa süre sonra 14.40 TL'ye çıkarak cuma gününe göre yüzde 19 değer kazandı. Fakat bu seviyeden gelen sert satışların ardından hisse ilk seansı 12.40 TL'den tamamladı. Böylece açılışta yüzde 19 prim yapan Beşiktaş daha sonra yüzde 14 düştü. Beşiktaş hisseleri ikinci seansta ise taban fiyat olan 11.90 TL'ye düştü. Önce uçtu sonra çakıldı Hisse cuma gününe göre yüzde 1,6 değer kaybederken, dün gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan 14.40 TL'ye göre ise yüzde 17,3 düştü. Özellikle son üç ayda şampiyonlukla birlikte kulübün gelirlerinin artacağı beklentsiyle hızla yükselen Beşiktaş hisselerinde cuma günü ikinci seanstan bu yana yaşanan düşüşte, beklentilerin gerçekleşme olasılığının artması etkili oluyor. Sermayesi 40 milyon lira, halka açıklık oranı yüzde 30 olan Beşiktaş hisseleri dünkü işlem miktarıyla da dikkat çekti. Hissede toplam 7.1 milyon adet işlem gerçekleşirken, bu miktar dolaşımdaki hisselerin yüzde 60'ını oluşturuyor. Beşiktaş hisseleri son altı ayda yüzde 941, son üç ayda yüzde 630, son bir ayda ise yüzde 251 oranında değer kazanmıştı. Hızlı yükseliş sonrası Beşiktaş'ın 596 milyon liraya kadar çıkan piyasa değeri, dün 476 milyon liraya geriledi. Öte yandan ligde ikinci iddiasını sürdüren Trabzonspor'un borsadaki şirketinin hisseleri de dün yüzde 12,7 oranında değer kaybederek 10.3 TL'ye indi. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)