E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞampiyon Beşiktaş'tan 4 gollü veda---

Şampiyon Beşiktaş'tan 4 gollü veda

Şampiyon Beşiktaş'tan 4 gollü veda
03 Haziran 2017 - 16:42 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden siyah-beyazlılar konuk Osmanlıspor'u gol yağmuruna tuttu

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede ev sahibi Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 16. ve 88. dakikalarda Cenk Tosun, 31. dakikada Tosic ve 73. dakikada Aboubakar kaydetti. Tosic attığı bu golle Vodafone Park'ta atılan 100. gole imzasını attı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 77'e yükseltirken Osmanlıspor 38 puanda kaldı.

CANER ERKİN, 223 GÜN SONRA İLK 11'DE

Siyah-beyazlı takımda Adriano Correia'nın yerine ilk 11'de sahaya çıkan Caner Erkin, 223 gün sonra ilk 11'de şans buldu.
Beşiktaş formasıyla 23 Ekim 2016'da Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık yaşayan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Caner, iyileşmesinin ardından ilk maçını geçen hafta Gaziantepspor'a karşı oynadı. Son olarak ligin 7. haftasında Kayserispor ile oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıkan Caner, 8. haftadaki Antalyaspor karşısında sonradan oyuna dahil olmuş ancak ağır bir sakatlık yaşamıştı.

ERSAN ADEM GÜLÜM İLK KEZ

Beşiktaş'ta yedekler arasında bulunan Ersan Adem Gülüm, bu sezon ilk kez kadroda yer alabildi. Devre arasında Çin'den kiralık olarak siyah-beyazlı ekibe dönen Ersan, geride kalan maçlarda teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroda tercih edilmemişti.
Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Atınç Nukan, Necip Uysal ve Ömer Şişmanoğlu da yedek olarak Osmanlıspor maçına başladı.



OSMANLISPORLU OYUNCULARDAN BÜYÜK JEST
Konuk ekip Osmanlıspor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, yardımcıları ve oyuncular, siyah-beyazlı takımın teknik heyetiyle oyuncularını seremoni öncesi alkışlarla karşıladı. Çıkış tüneli önünde iki sıra halinde siyah-beyazlıları bekleyen Osmanlısporlular, Beşiktaş'ı şampiyonluğundan dolayı kutladı.

Konuk ekip ayrıca sahaya "ŞampiyONBEŞiktaş'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileriz." yazılı pankartla çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar da tribünün büyük bölümünü kaplayan ve üstünde "Alkışlayın Şampiyonu" yazan pankart açtı. Osmanlıspor, ısınmak için sahaya çıkarken de Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askeri unutmadı ve "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" yazılı pankart taşıdı. Beşiktaşlı taraftarlar, Osmanlısporlu oyuncuları bu iki hareketinden dolayı yoğun bir şekilde alkışladı.
Bu arada karşılaşma öncesinde Şırnak'ta şehit düşen askerler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

TARAFTARLAR, STADI TAMAMEN DOLDURDU

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının şampiyonluk kutlaması yaptığı Osmanlıspor maçına büyük ilgi gösterdi. Rakip takım taraftarlarına ayrılan deplasman tribünün de Beşiktaşlılara verilmesiyle siyah-beyazlılar, Vodafone Park'ı tamamen doldurdu. Beşiktaş'ın Osmanlıspor ile yaptığı karşılaşmayı siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Filip Holosko da izledi.

GÖKHAN İNLER 21 HAFTA SONRA İLK 11'DE

Osmanlıspor maçına ilk 11'de çıkan Gökhan İnler, 21 hafta sonra ilk 11'de oynadı. Gökhan, siyah-beyazlı formayla son olarak 12. haftadaki Medipol Başakşehir mücadelesinde ilk 11'de görev almıştı. Ligin ilk yarısında Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Medipol Başakşehir maçlarında ilk 11'de oynayan siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarıda ilk kez ilk 11'de yer aldı.

KARTAL YUVASI PARA BASTI

Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Park'ta bulunan Kartal Yuvası'nda adeta izdihama neden oldu. Taraftarların, ürünlere büyük ilgi göstermesiyle Beşiktaş önemli bir gelir elde etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Arda Kardeşler maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Ev sahibi Beşiktaş maça başlayan taraf oluyor.
9.dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
16.dakika GOOOLL! Sol kanattan Caner Erkin'in gönderdiği kısa pasla topla buluşan Cenk Tosun sol kanattan hızla ilerleyip ceza sahası içine giriyor. Ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye yerden sert şut çekiyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Cenk Tosun'un golüyle Beşiktaş 1-0 öne geçiyor.
22.dakika Sağ kanattan topla ilerleyen Engin Bekdemir ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa hareketlenen Pierre Webo ofsaytta kalıyor.
24.dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Engin Bekdemir ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Bu topu savunma oyuncuları ön direkte tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.
31.dakika GOOOLL! Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Caner Erkin ceza sahasına ortasını açıyor. Ön direkte topa hareketlenen Cenk Tosun kafa ile topu altıpas içine dolduruyor. Altıpas içinde Dusko Tosic topa dokunuşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Dusko Tosic'in golüyle Beşiktaş skoru 2-0'a taşıyor.
40.dakika Orta alandan gelişen atakta topla birlikte ilerleyen Tolgay Arslan ceza sahası yayı önünde kısa pasını Vincent Aboubakar'la buluşturuyor. Ceza sahası içine girer girmez Vincent Aboubakar kaleye vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten farklı şekilde dışarı çıkıyor.
45.dakika Hakem Arda Kardeşler ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Beşiktaş 2-0'lık skor üstünlüğüyle soyunma odasına giden taraf oluyor.
46.dakika Hakem Arda Kardeşler ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Osmanlıspor FK ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.
53.dakika Sol kanatta topla ilerleyen Caner Erkin korner çizgisine yakın bölgeden ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa Cenk Tosun dokunamıyor ve top kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın kontrolünde kalıyor.
62.dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Muhammed Bayır ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu penaltı noktasının yanında Dusko Tosic kafayla uzaklaştırıyor.
71.dakika Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Muhammed Bayır ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Adam Maher kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.
73.dakika GOOOLL! Vincent Aboubakar'ın golüyle Beşiktaş 3-0 öne geçiyor.
82.dakika Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Muhammed Bayır kısa pasını ceza sahası içine hareketlenen Thievy Bifouma'ya gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Thievy Bifouma kaleye şutunu çekiyor. Yerden giden bu topu Fabricio Agosto ayağı ile çıkartıyor. Dönen top tekrar Thievy Bifouma'nın önünde kalıyor. Thievy Bifouma kaleye tekrar şutunu çekiyor ancak bu top yan ağlarda kalıyor.
85.dakika Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu arka direkte Ahmet Eyüp Türkaslan iki hamlede kontrol ediyor.
89.dakika GOOOLL!! Beşiktaş, Cenk Tosun'un golüyle 4-0 öne geçiyor.
90.dakika Ve 90 dakika sona erdi. 4-0.

İŞTE İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri, Beck, Tosic, Mitrovic, Caner, Oğuzhan, Gökhan İnler, Tolgay, Babel, Aboubakar, Cenk Tosun
Osmanlıspor: Ahmet, Numan, Engin, Muhammed, Regattin, Delarge, Maher, Luis Carlos, Szukala, Webo, Rusescu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)