E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'a kötü haber---

Beşiktaş'a kötü haber

Beşiktaş'a kötü haber
12 Şubat 2011 - 10:42 borsagundem.com

Ligin 21. haftasında yarın Ankaragücü ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta Q7 sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında yarın deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak olan Beşiktaş, mücadelenin hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenman ile tamamlayacak. Ev sahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak karşılaşmayı hakem Özgür Yankaya yönetecek. Siyah Beyazlı takım bu akşam saat 18.30'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel bir uçak ile Ankara'ya hareket edecek.
Siyah Beyazlı takımda Nihat ve Cenk sakatlıkları sebebiyle, Quaresma ise sarı kart cezası nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecekler. Yaklaşık 2 haftadır sakatlığı sebebiyle takımından uzak kalan Guti'nin ise durumunun düzeldiği ve mücadelede görev yapabileceği kaydedildi.
Ayrıca Portekiz'in Arjantin ile 9 Şubat'ta oynadığı ve 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada görev yapan Almeida'nın yarın maça yedek kulübesinde başlayacağı, Süper Lig'in ikinci yarısında fazla forma şansı bulamayan Bobo'nun ise ilk 11'de yer alacağı kaydedildi.
Bu arada 3 sarı kartları bulunan İbrahim Üzülmez ve Nobre, Ankaragücü karşısında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak olan Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecekler.
Teknik direktör Bernd Schuster'in yarın karşılaşmaya şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor:
Hakan, Ekrem, Sivok, İbrahim Toraman, İsmail, Aurelio, Ernst, Hilbert, Guti, Simao ve Bobo.
Öte yandan Beşiktaş ile Ankaragücü, yarın yapacakları maçla birlikte, ligde 96. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek oynanan 95 maçta Beşiktaş 65, Ankaragücü ise 7 galibiyet alırken, 23 karşılaşmada berabere sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Siyah Beyazlı takımın attığı 177 gole, Başkent temsilcisi 63 golle karşılık verdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan karşılaşmayı Beşiktaş Bobo(2), Nobre ve İbrahim Toraman'ın golleri ile 4-0 kazanmıştı.
100 yılı aşkındır Türk futbolunda boy gösteren iki ekibin Ankara'da oynadığı karşılaşmalarda Beşiktaş'ın üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah-Beyazlılar, Ankara'da yapılan 46 lig maçının 26'sını kazanırken, 15 beraberlik alıp, 5 kez de yenildi. Beşiktaş, başkentte attığı 74 gole karşılık kalesinde 34 gol gördü.
BEŞİKTAŞ, ANKARAGÜCÜ KARŞISINDA DEPLASMANDA SON 12 SEZONDA YAPTIĞI LİG KARŞILAŞMALARINDA YENİLMİYOR
Beşiktaş, Ankaragücü karşısında deplasmanda son 12 sezonda yaptığı lig karşılaşmalarında yenilmiyor. Ligde rakibine Ankara'da en son 1997-1998 sezonunda 2-1 yenilen Siyah-Beyazlılar, sonraki 12 sezonda başkentte yaptığı 12 maçtan 10'unu kazandı, 2'sinde ise berabere kaldı.
Ayrıca Ankaragücü Beşiktaş'ı ligde son 17 maçtır yenemiyor. Başkent ekibi Beşiktaş'ı en 2001-2002 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da 2-1'lik skorla mağlup etmişti. İki takım arasındaki son 17 lig maçından 15'ünü Beşiktaş kazanırken, 2 karşılaşmada berabere sonuçlandı.
Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki en farklı skor, 1 Haziran 1935'te Ankara'daki özel maçta elde edildi. İki takımın ilk kez karşı karşıya geldiği bu maçta Beşiktaş, rakibini 8-0'lık skorla yendi. Beşiktaş ayrıca, 14 Mart 1993'te Ankara'daki lig maçında rakibini 6-0, 18 Aralık 1994'de İstanbul'da ve 23 Eylül 2000'de de Ankara'da 5-1 mağlup etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)