E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike---

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike

Beşiktaş'ı bekleyen büyük tehlike
18 Ekim 2011 - 14:25 borsagundem.com

Beşiktaş’ın mali portresi endişe verici boyutlara ulaştı. Toplam borç yaklaşık 470 milyon TL

Beşiktaş futbolda arzulanan başarıyı bir türlü yakalayamazken, borçlar da her geçen gün kulübü biraz daha köşeye sıkıştırıyor. Kulübün sırtında yıllardır ağır bir yük olarak duran borçlar, sürekli artış gösteriyor.
2011 mali yılı ilk üç aylık bilançosu geçen hafta açıklandı ve SPK’ya gönderildi. Bilançoda çarpıcı rakamlar dikkat çekti. Futbol A.Ş’nin net borcu üç ay içinde 101 milyon 624 bin TL artış göstererek, 363 milyon 142 bin TL’ye ulaşmış durumda. Derneğin borcu ise yine üç ayda yaklaşık 10 milyon TL artışla 106 milyon TL’ye çıktı. Net borç yaklaşık 470 milyon TL. Şirketin ziyanı 293 milyon TL’ye ulaştı. 3 aylık dönemde ise zarar tam52milyon TL. Bilançoda, 2010 yılında alınan 75milyon dolar kredinin 3 aylık kur farkı ve faiz ödemesi 25milyon TL olarak göze batıyor. Bilançoda dikkat çekici noktalardan biri de kulübün ulaşım giderlerindeki artış. Geçen yıl şehiriçi ulaşım için kulübün harcadığı para 8 milyon TL. Bu yıla baktığımızda ise inanılmaz bir tablo var. Kulübe tahsis edilmiş zaten 50 araç bulunuyor. Bu araçların benzin dahil tüm giderlerinin dışında bir yıllık ulaşım gideri 61 milyon TL. 3 aylık dönemde 50 aracın benzin gideri dışında günlük şehir içi ulaşım masrafı 980 TL.
ÜYELER İNCELEME İSTEDİ
Futbol AŞ’nin mali portresinin endişe verici boyutlara ulaştığını belirten bazı üyeler, Divan Kurulu’na başvurarak komisyon kurulup inceleme yapılmasını istedi. Bazı üyeler ise SPK’ya başvurarak inceleme talebinde bulundu. Bu üyelerin geçen hafta ayrı ayrı ihbarda bulunduğu, artan borçlar, özsermaye kaybı ve transferler nedeniyle inceleme istedikleri öğrenildi. Üyeler verdikleri dilekçelerde, Beşiktaş Futbol AŞ’nin mali portresinin, Türk Ticaret Kanunu’nun “sermaye kaybı ve borca bataklık” tarifine uyduğunu vurguladılar.
BORÇ 1.5 YILDA BİTMELİ
Bu arada UEFA’nın mali kriterlerine göre Beşiktaş’ın yaklaşık 470 milyon TL’lik borcu ödemesi için önünde yaklaşık 1.5 yıllık süre var. Siyah-Beyazlılar’ın lisans alabilmesi için 31 Mayıs 2013’e kadar devlete ve şahıslara olan borcunu temizlemesi gerekiyor.
HTSPOR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)