E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'ın günleri sayılı!---

Beşiktaş'ın günleri sayılı!

Beşiktaş'ın günleri sayılı!
02 Kasım 2012 - 07:27 borsagundem.com

Beşiktaş'ın futbolculara protokole bağlanıp vadesinde ödenmemiş 2.4 milyon TL ve 2 milyon Euro borcu var

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, 30 Eylül 2012 tarihli mali tablolarını açıkladı. Cari dönemde vadesi geçtiği halde ödenmeyen futbolcu ve teknik kadro borçları (5. sayfa) 16 milyon 616 bin 853 TL'yi buldu. Açıklamanın 21. sayfasında da "Ödenemediği için protokole bağlanan borçlar ve bu borçlarla ilgili gerçekleşen ödemeler" yayınlandı. Burada 8 yabancı, 9 yerli (11'i halen kadroda) futbolcuya cari dönemde vadesi geçtiği halde ödenmeyen miktar 2 milyon 447 bin 610 TL ve 2 milyon 45 bin 582 Euro olarak açıklandı. UEFA financial fair-play (FFP) kuralları çerçevesinde bu bölüm sıkıntı yaratabilir. UEFA, protokole bağlanmış olup vadesi geldiğinde ödenmemiş borçlar konusunda çok titiz. Bu konuda şikayette bulunulması halinde Beşiktaş'a ceza verilmesi söz konusu... Siyah-beyazlılar, içinde bulunduğumuz sezonda da ertelenmiş ceza almış olduğundan bir kez daha yaptırımla karşılaşabilir.
İbraname değil, banka dekontu
FFP kuralları gereği, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren futbol ailesi ile SGK ve vergi borçlarında ödemenin yapıldığına dair banka dekontu ibraz edilecek. Diğer bir deyişle, futbolcunun "Alacağım yoktur" beyanı yeterli olmayacak. Özetle; Beşiktaş'ın bu borçları nedeniyle ceza almaması için hem bir şikayette bulunulmaması hem de bu borçların iki ay içinde ödenip banka dekontlarının ibraz edilmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)