E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş: 3 - Osmanlıspor: 1---

Beşiktaş: 3 - Osmanlıspor: 1

Beşiktaş: 3 - Osmanlıspor: 1
15 Mayıs 2016 - 18:28 borsagundem.com

Siyah-Beyazlılar, Osmanlı’yı 3-1 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig Şampiyonluğunu ilan etti

Spor Toto Süper Lig 33. haftanın karşılaşmasında Beşiktaş evinde Osmanlıspor'u ağırladı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Beşiktaş bu sonuçla Süper Lig şampiyonluğunu bir hafta önceden ilan etti. Siyah Beyazlılar  2008-09 sezonundan bu yana ilk kez ligi zirvede bitirmiş oldu.Kartal, böylece tarihindeki 14. şampiyonluğuna imza attı. 26. golünü atan Gomez tarihe geçti. Bu sezon Süper Lig'de 26. kez ağları sallayan Alman santrfor, "Beşiktaş'ın bir sezonda çok gol atan yabancı futbolcusu" oldu. Gomez ayrıca üst üste 6 haftayı boş geçmedi ve Süper Lig'de en uzun gol atma serisini yakaladı. Tarihi maçı Cüneyt Çakır yönetti.. 

FİKRET ORMAN'IN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, başkan olarak ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 2012 yılından beri kulübü yöneten Orman'ın 5. görev yılında şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Beşiktaş Kulübü'nün yapılacak olağan seçimli genel kurulunda tek aday olarak giren Orman, üçüncü dönemine şampiyonlukla başlıyor.


ŞENOL GÜNEŞ'İN TARİHİ GÜNÜ

Türk futbolunun en tecrübeli teknik direktörlerinden Şenol Güneş, Süper Lig kariyerindeki ilk şampiyonluğu Beşiktaş ile yaşadı. Teknik direktörlük kariyerine 1988-1989 sezonunda Trazonspor ile başlayan 63 yaşındaki Güneş, Türkiye'nin en üst düzey liginde bordo-mavili takımın yanı sıra Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'ı çalıştırdı. Siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk ipini göğüslemesi halinde tecrübeli teknik adamın, uzun kariyerindeki şampiyonluk hasreti sona erdi.

İLK KEZ KUPAYI KALDIRACAKLAR

Beşiktaş'ta futbolcuların neredeyse tamamı ligi zirvede tamamlamaları halinde Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Siyah-beyazlı ekibin 2008-2009 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun kadrosunda bulunan Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm futbolcular, kariyerlerindeki ilk Süper Lig şampiyonluğu madalyasını alacak.

6. KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Siyah-beyazlı takım, 1997-1998, 2000-2001, 2003-2004, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. Beşiktaş, 6 sezon aradan sonra Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda boy gösterecek.

KASASI DOLACAK

Beşiktaş, önemli miktarda para ödülünü kasasına koyacak. Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primleri kazanan siyah-beyazlı takım, ayrıca kazanacağı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de prim elde edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için UEFA'dan gelir kazanacak olan Beşiktaş, lisanslı ürün satışlarıyla birlikte kasasına koyacağı para 150 milyon lirayı aşacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika Karşılaşma Osmanlısporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
3.dakika Andreas Beck'in sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Mario Gomez'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.
6.dakika Ricardo Quaresma'nın Musa Çağıran'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Tiago Pinto geçiyor. Tiago Pinto'nun ortası ile altıpasa yakın bir noktada bomboş pozisyonda buluşan Musa Çağıran'ın kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.
10.dakika Jose Sosa'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre'nin ortasına kimse dokunamıyor ve pozisyonun devamında Osmanlıspor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.
13.dakika Osmanlıspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda buluşan Mario Gomez'in çektiği şut Osmanlıspor savunmasından dönüyor.
17.dakika Ricardo Quaresma'nın yerden pası ile sağ kanatta topla buluşan Andreas Beck'in ortasını Osmanlıspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.
21. dakika GOOOLL Beşiktaş, Marcelo Guedes'in attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasına arka direkte iyi yükselen Marcelo Guedes'in kafa vuruşunda top kaleci Ahmet Şahin'in sağından ağlarla buluşuyor.
24.dakika GOOOLL Beşiktaş, Marcelo Guedes'in attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Mehmet Güven'den dönen topla ceza sahasının hemen içerisinde buluşan Marcelo Guedes'in gelişine yerden çektiği şut kaleci Ahmet Şahin'in solundan ağlarla buluşuyor.
30.dakika Oğuzhan Özyakup'un yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın çektiği şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.
36.dakika Kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Uğur Demirok'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
41.dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortasını savunmasına yardıma gelen Raul Rusescu kafayla uzaklaştırıyor.
42.dakika Jose Sosa'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma, kaleci Ahmet Şahin'in ileride olduğunu görüp rabona vuruşu ile şansını deniyor ancak üst direğe çarpan top oyun alanının dışına çıkıyor.
45+2.dakika Cüneyt Çakır'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

46.dakika İkinci yarı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.
48.dakika GOOOLL Beşiktaş, Mario Gomez'in attığı golle skoru 3-0 yapıyor.
54.dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan Töre'nin ortasını Osmanlıspor savunması uzaklaştırıyor.
57.dakika Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Erdal Kılıçaslan'ın çektiği şut savunmadan dönüyor.
62.dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Ricardo Quaresma, İsmail Köybaşı ile paslaşarak kullanıyor. Tople tekrar buluşan Ricardo Quaresma'nın ortası kaleci Ahmet Şahin'de kalıyor.
66.dakika Beşiktaş, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei'ı oyuna alarak kullanıyor.
74.dakika GOOOLL!! Osmanlıspor, Pierre Webo'nun attığı golle farkı yeniden 2'ye indiriyor.
80.dakika Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Ricardo Quaresma'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.
84.dakika Musa Çağıran'dan dönen top, tekrar Jose Sosa'ya geliyor. Sosa, kaleye açısı dar olmasına rağmen şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
90+2.dakika Cüneyt Çakır'ın son düdüğüyle karşılaşma Beşiktaş'ın 3-1 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla ligde puanını 79 yapan Beşiktaş, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ediyor. 14 hafta sonra ligdeki ilk mağlubiyetini alan Osmanlıspor ise 49 puanda kalıyor.

İLK 11'LER:

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Tosic, Marcelo, Beck, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Gökhan Töre, Sosa, Mario Gomez
Osmanlıspor: Ahmet, Pintos, Szukala, Uğur, Muhammed, Musa, Mehmet, Lawal, Ndiaye, Delarge, Rusescu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)