E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBeşiktaş'ın özsermayesi eridi---

Beşiktaş'ın özsermayesi eridi

Beşiktaş'ın özsermayesi eridi
28 Aralık 2010 - 12:24 borsagundem.com

Beşiktaş’ın bilançosundaki tahribat! Özsermaye 1 yılda 4 kat birden eridi.

Beşiktaş’ın bilançosundaki sıkıntılar her geçen gün artıyor. Şirketin özsermayesi son 1 yılda eksi 15 TL’den eksi 66 milyon TL’ye geriledi. Son açıklanan 2010 yılı ilk üç aylık bilançoda ise kısa vadeli borçlar 245.7 milyon TL, uzun vadeli ise 80 milyon liraya çıktı.
“Beşiktaş devre arasında transferleri bir bir patlatarak tüm dikkatleri üzerine çekerken, herkes Beşiktaş bu kadar borç içindeyken, bu kadar klas transferleri nasıl yapıyor” sorusunu sormadan da edemiyor. Çünkü herkesin malumu olduğu gibi siyah-beyazlı ekip mali açıdan pek de iyi bir durumda değil. Kulübün son yıllarda aldığı futbolculara ödediği yüksek bonservis bedelleri ve yüksek tazminatlar nedeniyle Beşiktaş’ın bilançosunda oluşan kara delik giderek büyüyor.
BORÇLAR ÜÇ AYDA 38 MİLYON TL ARTTI
Hatta öyle ki, Beşiktaş’ın halka açık şirketi Beşiktaş Futbol yatırımları A. Ş’nin özsermayesi, eylül ayında açıklanan ilk 3 aylık bilançosunda eksi 66 milyon liraya kadar gerilemiş durumda. Oysa çok değil, ocak 2010 itibariyle şirketin özsermayesi eksi 15 milyon civarındaydı. Bir başka ifade ile Kartal’ın özsermayesindeki erime yaklaşık 9 ayda 4 kat daha arttı.
Beşiktaş bilançosundaki sıkıntılar Başkan Yıldırım Demirören’ni selefi Serdar Bilgili’den yönetimi devralmasıyla birlikte başladı. Yaklaşık 7 yıldır Beşiktaş Başkanlığı’nı yapan Demirören döneminde kulübün 2009 yılı 12 aylık bilançosuna göre kısa vadeli borçları 226.7 milyon liraya çıkarken, uzun vadeli borçlar 62.7 milyon liraya ulaştı. Oysa serdar Bilgili yönetimi devrederken Kartal’ın kısa vadeli borçları 35.7 milyon lira, uzun vadeli borçları ise 34.6 milyon liraydı. Son açıklanan 2010 yılı ilk üç aylık bilançoda ise kısa vadeli borçlar 245.7 milyon liraya çıkarken, uzun vadeli borçlar 80 milyon liraya çıktı. Bir başka ifadeyle Beşiktaş’ın kısa ve uzun vadeli borçları sadece 3 ayda yaklaşık 38 milyon lira artmış durumda. Üstelik bu rakamlar sadece ilk üç aylık bilançoya ait. Serdar Bilgili yönetiminin Beşiktaş’tan ayrıldığı 2004 yılı mayıs ayı itibariyle Beşiktaş kulübü 10.9 milyon kar ederken, 2009’da yıllık bilanço itibariyle Kartal 48.4 milyon lira zarar yazmış durumda.
7 YILDA SADECE BONSERVİSE 80 MİLYON EURO HARCANDI.
Beşiktaş’ın finansal tablosunda oluşan bu ağır tahribatın hiç kuşkusuz en önemli nedeni alınan çok sayıda futbolcu oldu. Demirören 7 yıldır süren başkanlık döneminde tam 68 futbolcu satın alırken bu futbolcuların sadece bonservislerine 80 milyon Euro ödendi. Kartal, bu futbolcuların büyük çoğunluğunu ise ya ücretsiz olarak serbest bıraktı ya da yabancı kontenjanı açmak için karşılıksız kiraya verdi. Bedelsiz gönderilen futbolcular arasında bonservisine 7.5 milyon euro verilen ve sezon başı bedavaya gönderilen Delgado gibi yıldızlar da var. Başkan Demirören döneminde tek başarılı futbolcu satışı ise John Carew oldu. Kartal 3.5 milyon euro bonservis bedeli ödediği Carew’i Lyon’a 7.6 milyon Euro’ya satıp transferden kar sağladı. Bunun dışında satılan bütün futbolcular ödenen bonservis bedelinin altında elden çıkarıldı. Sefer Yüksel/Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oyuncu30 Aralık 2010 11:17

    bırakın bu işleri yemezler ne zaman bu tarz şirketle ilgili bir olumsuz haber çıksa malı toplarlar üç gün sonra da uçuşa geçer senetleri...iyi incelemek gerekli...

  • underArrest28 Aralık 2010 13:52

    Batmış şirketin hisseleri 9-10 bin liradan alınıp satılıyor.Allah akıl fikir versin.