E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'ın rakibini korku sardı---

Beşiktaş'ın rakibini korku sardı

Beşiktaş'ın rakibini korku sardı
06 Eylül 2011 - 08:16 borsagundem.com

Beşiktaş’ın, Avrupa Ligi E Grubu’ndaki ilk rakibi Maccabi Tel Aviv, İstanbul’a gelmeye çekiniyor.

Türkiye ile İsrail arasındaki politik gerginlik nedeniyle gelmeye çekinen Maccabi, maçın oynanacağı tarihten de ürküyor. Zira 15 Eylül’de İstanbul’da oynanacak karşılaşmanın tarihi, aynı zamanda İsrail’in yıllardır savaştığı Filistin’in de kuruluş yıldönümü... Filistin’de bu yıldönümü nedeniyle yaşanacak olası olayların maça yansımasından korkan Maccabi, karşılaşmanın tarafsız sahaya alınması için UEFA’ya başvurdu.
İdari Menajer Avent Tuito, “Türkler bu konu hakkında bizimle irtibata geçmedi. Şu an konuyu görüşebileceğimiz tek kurum UEFA. Beşiktaş bu maçı evinde oynamak istiyor. İnönü Stadı’nda oynamak bizim için zor olacak. İki ülke arasında yaşananları gözardı etmemek gerekiyor” açıklamasını yaptı.
Öte yandan dün Tuito’yu taşıyan uçaktan inen İsrailli yolcular sorguya tutuldu. Tuito da dahil olmak üzere yaklaşık 40 İsrailli, Türkiye’ye neden geldikleri yönünde sorulan sorulara cevap verirken, yolcular kendilerine gösterilen bu tavra tepki gösterdi.
‘Maç oynanacak’
İsrail ile Türkiye arasındaki gerginlikten dolayı Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv eşleşmesi konusunda kafalarda bir takım tereddütler ortaya çıktı. Ancak siyah-beyazlıların 2. Başkanı Metin Keçeli, Avrupa Ligi maçıyla ilgili ne UEFA’dan, ne de Dışişleri Bakanlığı’ndan kendilerine şimdiye dek bir talep gelmediğini, karşılaşmanın Fiyapı İnönü Stadı’nda belirlenen tarih ve saatte oynanacağını söyledi. Keçeli, sporu siyasetten ayırmak gerektiğini belirterek, “Maç oynanacak ve herhangi bir problem çıkacağını zannetmiyorum. Maç günü güvenlik tedbirlerini daha da artırarak alacağımız kesin. Onların seyirci getirip getirmeyeceğini henüz bilmiyoruz ancak biz misafir takım taraftarları için yer ayıracağız” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)