E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş'ın yeni hocası---

Beşiktaş'ın yeni hocası

Beşiktaş'ın yeni hocası
02 Ağustos 2011 - 07:50 borsagundem.com

Beşiktaş Yönetimi’nin 1 numaralı adayı olan 45 yaşındaki Carvalhal, şu ana kadar 12 takım çalıştırdı

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetici Cengiz Zülfikaroğlu 5 gündür İspanya’nın başkenti Madrid’de menajerlerle masaya oturarak yeni teknik direktör arayışlarını sürdürürken, Tayfur Havutçu’nun aklanması durumunda kendisi ile birlikte çalışmayı kabul eden Carlos Carvalhal’in ismi ağırlık kazandı.
Portekizli teknik adamın durumu, bugün yapılacak yönetim kurulunda masaya yatırılarak oylanacak. Ancak Başkan Demirören’in dostu dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’nun kefil olduğu Carvalhal’in, Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü olması bekleniyor.
Yerli isteyen de var
Nitekim Demirören, Carvalhal’in kariyerli bir teknik direktör olmasına rağmen gerekirse Tayfur Havutçu’nun altında çalışmayı kabul ettiğini ifade ederek, bu teknik adamın özellikle Portekizli oyuncularla iletişim konusunda sıkıntı çekmeyeceği ve kulübe yararlı olacağı inancında olduğunu belirtti.
Fakat bazı yöneticiler, Tayfur Havutçu ile birlikte yerli hocadan yana tavır alırken bazıları ise kararsız kaldı. Orhan Saka, Metin Keçeli, Necip Sever gibi yöneticiler, Havutçu göreve dönene kadar Samet Aybaba, Metin Tekin, Gökhan Keskin ya da Ulvi Güveneroğlu’nun bu boşluğu doldurabileceğini ileri sürerken, Prof. Dr. Mete Düren, Cengiz Zülfikaroğlu ve Doğan Küçükemre ise, Havutçu’nun yine görevinin başında kalmasını ve altına da Carlos Carvalhal’in getirilmesinin uygun olacağını, fakat antrenör Koch’un gönderilmemesi gerektiğini vurguladılar.
Hiç 2 sene kalmıyor
Beşiktaş’ın yeni teknik direktör adayı Carlos Carvalhal’ın en ilginç özelliği, genç yaşına rağmen çok fazla takım çalıştırması. Henüz 45 yaşında olan Portekizli teknik adam, son 10 yılda tam 12 takım çalıştırdı. Genç hoca, hemen hemen hiçbir takımda üst üste 2 sezon görev yapmaması ile dikkat çekiyor. Futbolculuğu sırasında savunma oyuncusu olarak görev yapan Carvalhal,teknik direktörlük kariyerine 33 gibi çok erken bir yaşta 2. Lig temsilcisi Espinho’da başladı.
Setubal’e Lig Kupası kazandırdı
Carlos Carvalhal, 2003-2004 sezonunda da ülkesinin köklü kulüplerinden Vitoria Setubal’i, 2. Lig’den yeniden 1. Lig’e döndürdü. Ardından, başkent Lizbon’un takımlarından Belenenses’in başına geçen Carlos Carvalhal, 8 maçta 5 yenilgi alınca kovulmaktan kurtulamadı. 2007-08 sezonunda eski
gözağrısı Setubal’e dönen Portekizli teknik adam, kariyerinin en başarılı sezonunu burada geçirdi. Mütevazı takımı ligde 6. yapan Carvalhal, aynı zamanda finalde S.Lizbon’u penaltılarla devirerek Portekiz Lig Kupası’nı da kazandı.
Tek yurt dışı deneyimi Yunanistan’da
Bu başarıların ardından Portekizli genç hocaya yurt dışı kapıları da açıldı. İlk ve tek yurt dışı deneyimini ise komşumuz Yunanistan’da yaşamayı tercih etti. 2008’de Asteras Tripolis takımının teknik direktörü olan Carvalhal, burada beklediği başarılardan uzak kalınca birkaç maç sonra yeniden ülkesinin yolunu tuttu. Maritimo’nun başına geçen Carvalhal, 11 maçta sadece 1 galibiyet alarak bir kez daha hayal kırıklığı yarattı.
Son olarak Portekiz’in üç büyüklerinden Sporting Lizbon’u çalıştıran genç teknik adam, bu takımı 2009-2010 sezonunda, şampiyon Benfica’nın 28 puan arkasında 4’üncü yaptı ve görevinden ayrıldı.
7 futbolcuyla aynı dili konuşacak
CARLOS Carvalhal, Beşiktaş Teknik Direktörü olması durumunda öğrencileri ile anlaşmak konusunda fazla sıkıntı çekmeyecek. Siyah beyazlı takımda Carvalhal’ın vatandaşları Quaresma, Simao, Fernandes, Almeida ve Bebe dışında, Brezilya asıllı Aurelio ile Sidnei de Portekizce konuşuyor. Bu da siyah beyazlıların, Portekizli teknik adamı tercih etmesinde en önemli sebeplerden biri olarak gösteriliyor.
Tam Adı: Carlos Augusto Soares Carvalhal
Doğum Tarihi: 4 Aralık 1965
Doğum Yeri: Braga (Portekiz)
Çalıştırdığı Takımlar:
1998-2000 Espinho, 2000 Freamunde, 2000-2001 Aves, 2001-2003 Leixoes, 2003-2004 V.Setubal, 2004-2005 Belenenses, 2006 Braga, 2006-2007 Beira-Mar, 2007-2008 V.Setubal, 2008 Asteras Tripolis, 2009 Maritimo, 2009-2010 S.Lizbon. Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)