E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBeyaz Saray'dan not kararına tepki---

Beyaz Saray'dan not kararına tepki

Beyaz Saray'dan not kararına tepki
18 Nisan 2011 - 20:33 borsagundem.com

Beyaz Saray yetkilileri, kararın politik bir karar olduğunu ve çok fazla dikkate alınmaması gerektiğini kaydetti

Derecelendirme kuruluşu S&P´nin bugün ABD´nin kredi görünümünü negatife çekmesinin ardından Beyaz Saray yetkililerinden yapılan açıklamalarda S&P kararının politik karar olduğu görüşü öne çıktı.
Beyaz Saray yetkilileri, kararın politik bir karar olduğunu ve çok fazla dikkate alınmaması gerektiğini kaydederken açıklamanın zamanlamasını da hoş karşılamadıklarını belirttiler.
ABD Başkanı Barack Obama, sağlık ve savunma harcamalarını azaltıp bazı vergileri artırmak yoluyla bütçe açığını 12 yılda 4 trilyon dolardan fazla düşürmeyi amaçlayan planını henüz geçen hafta açıkladı.
Beyaz Saray ekonomisti Austan Goolsbee, S&P´nin not görünümü indirimi açıklamasına atıfta bulunarak ´´Daha fazlasını yapabileceğimizi sanmıyorum. S&P politik bir karar verdi´´ diye konuştu.
Öte yandan derecelendirme kuruluşu Moody´s, bugünkü açıklamasında Obama ve Cumhuriyetçiler arasında 2012 yılı bütçesi üzerinde devam eden tartışmaların ABD´nin uzun vadeli mali pozisyonu için pozitif bir dönüm noktası olduğunu bildirdi. Goolsbee, ´´Moody´s ve diğer bazı kuruluşlar, S&P kararı ile aynı doğrultuda düşünmüyor´´ dedi.
S&P açıklamasının ardından bir ABD hazine yetkilisi yaptığı değerlendirmede, çözüm için zamana ihtiyaç olduğunu, S&P´nin bugünkü açıklaması öncesinde beklemesi gerektiğini kaydetti. Yetkili, ´´Masada önemli konular var ve dolayısıyla zaman alacak´´ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)