E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyrut saldırısı sonrası Hamaney'den ilk açıklama!---

Beyrut saldırısı sonrası Hamaney'den ilk açıklama!

Beyrut saldırısı sonrası Hamaney'den ilk açıklama!
28 Eylül 2024 - 16:39 borsagundem.com

İsrail'e karşı Müslümanlara yardım çağrısında bulunan İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hizbullah’ın bölgenin geleceğinde belirleyici bir rol oynayacağını söyledi.


İran devlet kanalı Press TV’nin canlı yayınladığı konuşmada İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’e karşı Müslüman dünyasına destek çağrısında bulundu. “Lübnan halkı, İsrail’in Beyrut’u işgal ettiği günleri unutmadı. Hizbullah, Lübnan’ın onurunu koruyan güç oldu” ifadelerini kullanan Hamaney, tüm Müslümanların, Hizbullah ve Lübnan halkını desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Hamaney, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında yer alıyor ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceği, Hizbullah'ın liderliğindeki direniş güçleri tarafından belirlenecek" ifadelerini kullandı.

Müslüman dünyasına İsrail'e karşı yardım çağrısında bulunan dini lider, "Lübnan halkı, saldırgan rejimin ordusunun Beyrut'u ayaklar altına aldığı zamanları unutmadı. Yollarını kesen ve Lübnan'ı yücelten Hizbullah'tı" dedi.

"Tüm Müslümanların, kaynaklarını Lübnan halkının ve Hizbullah'ın yanında yer almak ve onların yağmacı, adaletsiz ve aşağılık rejime karşı durmalarına yardımcı olmak için kullanma sorumluluğu vardır."

Hamaney ayrıca, İsrail'in Gazze üzerindeki saldırgan politikalarını bu kez Lübnan'a yönelttiğini söyledi.

"Gazze'ye yönelik cani askeri işgalinden ders almamış ve kadın, çocuk ve sivillere yönelik toplu katliamların güçlü bir direniş örgütünü zayıflatamayacağını ve yok edemeyeceğini fark edemediler. Şimdi aynı çılgın politikalar Lübnan'da yaşanıyor."

Haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Hamaney'in söz konusu açıklamadan önce yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı bir yere transfer edildiğini bildirmişti.

Doğrudan Tahran'ın bilgilendirdiği söylenen ve adı açıklanmayan iki yetkiliye dayandırılan haberde, İsrail'in cuma günü Güney Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından İran'ın bir sonraki adımı belirlemek için Lübnan Hizbullah'ı ve diğer bölgesel gruplarla sürekli temas kurduğu yazılmıştı.

Beyrut'un güneyinde ne oldu?

İsrail savaş uçakları, cuma akşamı Lübnan'da Hizbullah'ın kalesi olarak görülen Dahiye’nin Burj el-Beracine, Kifaat, Şuveyfat, Hades ve Leylaki bölgelerindeki binalara 40'tan fazla saldırı düzenledi.

Söz konusu saldırılar, bu ayın başlarında Lübnan'a yönelik saldırılarını artıran İsrail'in şimdiye kadarki en ağır bombardımanı olarak görülüyor.

İsrail askeri yetkilileri, Hizbullah'ın merkez karargahının güneydeki konutlardan birinin altına inşa edilmiş olduğunu ve karargahı hedef aldıklarını savunuyor. Bölgeye yönelik daha fazla saldırının geleceği ifade ediliyor.

İsrail medyası, cuma gecesi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da bombardımanın hedefi olan karargahta bulunduğunu öne sürdü. Ancak Hizbullah'a yakın kaynaklar haberi yalanladı ve Nasrallah'ın "güvenli bir yerde" olduğunu dile getirdi.

Öte yandan İsrail devletinin ve ordusunun resmi X hesaplarından cumartesi günü yapılan paylaşımda ise Nasrallah'ın öldürüldüğü doğrulandı.

Paylaşımda, "Hasan Nasrallah, dünyayı artık terörize edemeyecek" ifadeleri kullanıldı. (euronews)

İsrail Beyrut'ta şiddetli saldırılar düzenliyorİsrail Beyrut'ta şiddetli saldırılar düzenliyor

 

Orta Doğu'da büyük gerilim! İsrail, Nasrallah'ı öldürdüğünü açıkladıOrta Doğu'da büyük gerilim! İsrail, Nasrallah'ı öldürdüğünü açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)