E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyrut'ta patlama: İsrail Hizbullah komutanını hedef aldı---

Beyrut'ta patlama: İsrail Hizbullah komutanını hedef aldı

Beyrut'ta patlama: İsrail Hizbullah komutanını hedef aldı
30 Temmuz 2024 - 20:11 borsagundem.com

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyini vurdu. İsrail ordusu, Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanının hedef aldığı belirtildi.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Şiilerin yoğun yaşadığı bölgeyi vurdu. 

Saldırıda üst düzey bir Hizbullah komutanı hedef alındı, akıbeti bilinmiyor.

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI DOĞRULADI

İsrail ordusu, Beyrut'ta hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. Dürzi köyü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanının hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusu saldırının tamamlandığını duyurdu. Lübnan sınırındaki savunma düzeninde bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

Hizbullah'a yakın kaynaklar komutanlarının hedef alındığını doğruladı.

MECDEL ŞEMS SALDIRISI

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

İran devlet televizyonu: Hamas lideri Haniye öldürüldüİran devlet televizyonu: Hamas lideri Haniye öldürüldü

 

Türkiye, Haniye suikastini lanetlediTürkiye, Haniye suikastini lanetledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )31 Temmuz 2024 11:11

    İçeride birlik ve beraberlik içinde olmaz isek hedef aslında TÜRKİYE...yakında lübnan, suriye ırak ürdün iran dan toprakları abd nin sahibi israil daha sonra ülkemizi parçalayıp büyük KÜRDİSTAN kurdurup kendi topraklarına katacaklardır.Öyle bize bir şey olmaz korkmayın TSK güçlü falan filen gibi haberler kanmayın içeride savaş uçaklarımızı, tanklarımızı hava savunma sistemlerini ülmaz ise olmaz hatta balistik nükleer füzelerimiz üretemez isek bizi filistinden israil ve haçlı ordusu bizi kötü edecektir.