E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden adaylıktan çekildi---

Biden adaylıktan çekildi

Biden adaylıktan çekildi
21 Temmuz 2024 - 20:54 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, seçime üç buçuk ay kala adaylıktan çekildiğini ilan etti.

81 yaşındaki Biden, kararını sosyal medya hesabından paylaştığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Başkan olarak görev yaptığı son 3,5 yılda Amerika'da çok büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Biden, "Demokrasimizi muhafaza ettik ve koruduk" ifadesini kullandı.

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu kaydederek "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım" ifadesine yer verdi.

Kararı hakkında gelecek günlerde halka sesleneceğini ifade eden Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de "olağanüstü ortaklığı" için teşekkürlerini iletti.

Biden, Amerikan halkına da güveni ve inancı için teşekkür ederek "Amerika birlik olduğu müddetçe başaramayacağı hiçbir şey yok" ifadesini kullandı.

Yaşı tartışma konusu olan Demokrat Başkan'ın, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile televizyon tartışmasının ardından adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar başlamıştı.

Biden Harris'i destekleyecek

Biden, çekildiğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj daha paylaştı.

2020 seçimlerinde başkan yardımcısı adayı olarak Kamala Harris'i seçmenin aldığı en iyi karar olduğunu kaydeden Biden, "Bugün de Kamala'ya partimizin adayı olması için tam destek ve onayımı veriyorum" ifadesini kullandı.

Harris'ten ilk açıklama: Niyetim adaylığı hak etmek ve kazanmak

"Başkan'ın desteğini almaktan onur duydum" diyen Harris, "Niyetim adaylığı haketmek ve kazanmak." açıklamasını yaptı.

Harris ayrıca, "Demokrat Parti'yi ve ülkeyi birleştirmek ve Trump'ı yenmek için elimden gelen her şeyi yapacağım." dedi.

Bill ve Hillary Clinton'dan Harris'i destekledi

Biden'ın destek verdiği 59 yaşındaki Harris, ülke tarihinde bir partinin başkan adayı olarak yarışan ilk siyahi kadın olacak. Harris'e parti içinde rakip olup olmadığı henüz belli olmazken, Harris birçok partili tarafından aday olarak görülüyordu.

Biden'ın ardından adaylığı konuşulan isimlerden biri olan Hillary Clinton ve Bill Clinton da Kamala Harris'e desteğini açıkladı.

Trump: Demokrasi için kurşun yedim!Trump: Demokrasi için kurşun yedim!

 

Suikast girişimi sonrası Trump'ın yükselişi hızlandıSuikast girişimi sonrası Trump'ın yükselişi hızlandı

 

Biden'ın hafta sonu başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildiBiden'ın hafta sonu başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk22 Temmuz 2024 09:42

    Bizdekiler bunuyor halen inat

  • Bir dost21 Temmuz 2024 22:34

    KAMALA RAHAT KAZANACAK, İKİ İHTİYARDAN BIKTILAR ,BİRİ ADIM ATACAK HALİ YOK DİĞERİ KOLTUKTA ÖLÜCEM DERDİNDE... İLK KADIN BAŞKAN ÇOŞKUSU ..........

  • büyük TUZAK21 Temmuz 2024 22:02

    kamala haris tam bir türk düşmanı

  • Turkogluturk22 Temmuz 2024 09:31

    Turk dostu olani yokki.zaten ulkeler arasinda dostluk olmaz mefaaf olur.bizdeki abd asiklarinin abd sevgisi abd ye karsi hissettikleri minnet borcu.