E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden adaylıktan çekiliyor mu? Beyaz Saray'dan açıklama---

Biden adaylıktan çekiliyor mu? Beyaz Saray'dan açıklama

Biden adaylıktan çekiliyor mu? Beyaz Saray'dan açıklama
04 Temmuz 2024 - 00:42 borsagundem.com

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından "kesinlikle" çekilmeyeceğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, bir basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Joe Biden'ın münazara günü soğuk algınlığı geçirdiğini ve sesinin kısık olduğunu, ayrıca seyahatlerinin de jet-lag etkisi yarattığını belirtti. Jean-Pierre, Başkan'ın canlı yayın tartışmasında iyi bir gece geçirmediğini ifade etti. Biden'ın başkanlık yarışından çekilip çekilmeyeceği sorularına net bir "Kesinlikle hayır." yanıtını verdi.

Muhabirlerin, Biden'in canlı yayın tartışmasından neredeyse 2 hafta önce İtalya'dan döndüğünü ve jet-lag olasılığını sorduklarında Jean-Pierre, Başkan'ın yoğun programının yaş fark etmeksizin seyahatlerin ve stresin insanlar üzerindeki etkisini göz ardı etmemesi gerektiğini vurguladı. "Bu bir bahane değil," diyerek, münazaranın beklenen düzeyde geçmediğini kabul ettiklerini belirtti.

Önceki canlı yayın tartışmasının eleştirilere yol açtığını hatırlatan Jean-Pierre, Biden'ın performansının tartışmalı olduğunu ve bu durumu açıklama ihtiyacı hissettiklerini dile getirdi. ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışması, Biden'ın yaşının ve sağlık durumunun gündeme gelmesine neden olmuştu.

Joe Biden başkanlık yarışından çekilmeyi değerlendiriyor

 

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı

 

ABD'de özel sektör istihdamı tahminlerin altında kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)