E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBilanço sezonu olumlu başladı---

Bilanço sezonu olumlu başladı

Bilanço sezonu olumlu başladı
12 Nisan 2011 - 08:12 borsagundem.com

Alcoa, mali yılının ilk çeyreğinde karının beklentileri aştığını, ancak cironun Wall Street analistlerinin beklentilerini yakalayamadığını bildirdi

ABD´nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa, mali yılının ilk çeyreğinde karının beklentileri aştığını, ancak cironun Wall Street analistlerinin beklentilerini yakalayamadığını bildirdi.
Alcoa ilk çeyrekte 308 milyon dolar, hisse başına 27 sent kar etti. Geçen yılın aynı döneminde Alcoa, 201 milyon dolar, hisse başına 20 sent zarar etmişti. Alcoa´nın ilk çeyrekte bir kereye mahsus
kalemler hariç Hisse bayına karı ise 28 sent oldu. Analistler ise hisse başına 27 sent kar etmişti.
Alcoa, mali yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 5.96 milyar dolar ciro elde etti. Wall Street analistleri ise 6.2 milyar dolar ciro bekliyorlardı. Alcoa, geçen yılın aynı döneminde 4.89 milyar Dolar ciro elde etmişti. Alcoa´nın alümina üretimi de ilk çeyrekte 2010 4. çeyrekteki 4.2 milyon ton seviyesinden 4 milyon tona geriledi.
ALCOA, YÜKSEK ALUMİNA FİYATLARININ İKİNCİ ÇEYREK KARINA DA YARDIM ETMESİNİ BEKLİYOR
ABD´nin en büyük alümina, alüminyum üreticisi olan Alcoa, ilk çeyrekte beklentileri geçen karını yüksek alümina fiyatlarından ve yassı haddelenmiş ürünlere olan talepten faydalandığını ve bu durumun ikinci çeyrekte de devam etmesini beklediğini bildirdi.
Alcoa Mali İşler Direktörü Chuck Lane, Wall Street analistleri ile yaptığı toplantıda, ilk çeyrekte karda yaşanan artışın 7 puanının alümina fiyatlarındaki artıştan ve 17 puanının yassı ürünlerdeki artıştan kaynaklandığını vurguladı.
İkinci çeyrekte alümina üretiminin 125 bin ton artmasını beklediklerini ifade eden Lane, yüksek fiyatların devam etmesinin Alcoa´nın karına katkı yapmayı sürdüreceğini öngördüklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)