E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço sonrası Garanti hisseleri---

Bilanço sonrası Garanti hisseleri

Bilanço sonrası Garanti hisseleri
04 Ağustos 2011 - 14:51 borsagundem.com

Beklentilerin üzerinde kar açıklayan Garanti hisseleri için uzmanlar şu önerilerde bulunuyorlar

Ziraat Yatırım bilanço sonrası Garanti hisselerini şöyle değerlendirdi:
Net kar beklentinin üzerinde geldi. Garanti, 2Ç11 dönemi için 877mn TL olan piyasa beklentisinin üzerinde 943mn TL net kar açıkladı. Banka, operasyonel anlamda beklenildiği gibi sonuçlar açıklarken, beklentiye dahil edilmeyen iştirak değerlemesi farkından olumlu etkilendi. 2Ç11 karına toplam 301mnTL katkı sağlayan hisse satış ve değerleme farkı ayrı tutulduğunda, faiz dışı gelirlerin yapmış olduğu katkının beklenen düzeyde olmamasına rağmen, net faiz gelirlerinin 1Q11 dönemine göre %8,4 artış göstermesi olumlu görüldü. Kredi artış hızını yavaşlatmak adına düzenleyici otoritelerce alınan kararların etkisini tahsis ettiği kredilere yansıtabilen Banka’nın, operasyonel giderlerindeki ılımlı artış olumlu görüldü.
-Kredilerdeki artış hızı sektörün gerisinde kaldı. Garanti’nin kredi arzı 2Ç11 döneminde %6,2 artarak, %9,4 olan sektör artış hızının gerisinde kaldı. Munzam karşılıklardaki artışın kredi maliyetlerini yansıtılmasının, nispeten daha düşük artış hızına neden olduğu görüldü. 1Ç11 döneminde tüketici kredileri %8,4 artışla, toplam krediler içerisindeki payını artırırken, mevduat maliyetlerindeki artışın etkisi ile Banka’nın fon kaynaklarını çeşitlendirmeyi bu dönemde artırarak devam ettiği görüldü. Bono ve tahvil ihracı ve repo yoluyla fonlamasını artıran Banka’nın mevduat tabanı çeyreksel ve yıllık bazda sırasıyla %3,2 ve 13,7 artış gösterdi.
-Net faiz marjı 20 bps artış gösterdi. Enflasyona endeksli menkul kıymetlerin toplam menkul kıymet portföyünün 1/3’ünü oluşturması nedeniyle, Garanti bu dönemde menkul kıymetlerdeki enflasyon etkisi ile gerçekleşen yüksek getiriden olumlu etkilendi. Menkul kıymetlerin 40bps katkı yaptığı net faiz marjı benzer bankaların aksine 2Ç11 döneminde 20 bps artarak %3,70’e yükseldi. 
- Faiz dışı gelirlerin katkısı 2Ç11 döneminde geriledi. Net komisyon gelirleri bir önceki çeyreğe göre, %7,6 gerilese de, 2Ç11 döneminde de toplam operasyonel gelirler içerindeki payı %23,6 ile önemini korudu. Öte yandan, Eureko ve Visa & Mastercard’daki mevcut hisse satışı ve iştirak değerleme farkı kaynaklı 301mn TL gelir 2Ç11 karını bu seviyelere taşıyan gelişmeler olurken, alım-salım kaynaklı ticari gelirdeki düşüşü kompanse etmiş oldu. Operasyonel giderler çeyreksel ve yıllık bazda ılımlı bir şekilde sırası ile %1,1 ve %5,6 artış gösterirken, operasyonel giderlerin, operasyonel gelirlere oranı %34,7 olarak gerçekleşti.
-Takipteki kredilerdeki nominal azalış devam ediyor. Aktif kalitesindeki iyileşmenin 2Ç11 döneminde de devam etmesi ile kredi temerrüt oranı %1,9’a geriledi (1Ç11: %2,1) Kredi temerrüt oranının gerilediği seviye, tüketici kredilerinin toplam kredilerin 1/3’ü olduğu düşünüldüğünde oldukça etkileyici görüldü. Bir önceki çeyrekten bu yana düşüş göstermesine karşın, tahsil edilen takipteki kredilerin yeni girişlere oranı %135 oldu. Genel karşılık oranlarında yapılan düzenleme neticesinde kredi risk oranı 2Ç11’de 100 bps olarak gerçekleşti.
-GARAN hisseleri için tavsiyemiz “EKLE” yönünde. Garanti, banka karlarının baskılayan düzenlemelere rağmen, 2Ç11 döneminde beklentinin üzerinde kar açıkladı. Eureko ve Visa & Mastercard’daki mevcut Hisse satışı ve iştirak değerleme farkı kaynaklı 301mn TL tek seferlik gelir hariç tutulduğunda, faiz gelirleri kısmında Banka performansı olumlu görüldü. Enflasyona endeksli menkul kıymetlerin 2Ç11 döneminde yüksek getirisi ve mevduat maliyet artışının kredilere yansıtılmasının etkileri faiz gelirlerinde görülürken, faiz dışı gelirlerdeki katkı bir önceki çeyreğe kıyasla azaldı. Öte yandan etkin maliyet yönetimi nedeniyle, operasyonel giderlerde görülen ılımlı artışın finansalları olumlu etkilediği görüldü. GARAN hisseleri için belirlediğimiz hedef fiyat 8,60TL’tir. Hedef fiyat %14 yükseliş potansiyeline işaret ederken, GARAN hissesi için önerimiz “EKLE” şeklindedir.
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeter artık04 Ağustos 2011 15:13

    hala alın diyonuz kardeşim ya. Sizin aklınızla hareket edenin cebinde metelik kalmaz. Dün de iş yatırım endeks 75 bine gidecek diyordu. Herhalde bir rakam hatası var. 55 yerine 75 yazmışlar.