E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço sonrası hisse önerisi---

Bilanço sonrası hisse önerisi

Bilanço sonrası hisse önerisi
20 Temmuz 2011 - 11:20 borsagundem.com

Beklentilerin altında blanço açıklayanTürk Telekom hisseleri için uzmanlar ne öneriyor?

-Türk Telekom’un 2Ç11 dönemi karı 506mn TL. Türk Telekom, 552mn TL olan piyasa beklentisinin ve 517mn TL olan beklentimizin altında 2Ç11 dönemi için 506mn TL net kar açıkladı. Kur zararının beklentiyi aşması ve ADSL gelirlerindeki artışın istenen düzeyde olmaması, beklenti altında kalan net karın başlıca nedenleri olarak görüldü. Net kar yıllık ve çeyreksel bazda sırasıyla %15,8 ve %16,9 azaldı.
-2.968mn TL olarak gerçekleşen satış gelirleri, 2,960mn TL olan hesaplamamıza paralel gelse de, içeriği beklentimizde farklı gerçekleşti. 724 mn TL olan beklentimizin üstünde 759mn TL olarak gerçekleşen mobil segmenti gelirlerinin, toplam satış gelirine katkısı olumlu görülürken, ADSL geliri beklentiyi karşılamadı ve bu gelişme FAVÖK marjında daralmaya neden oldu. 1Ç11 döneminde gerçekleşen %12’lik büyüme oranının ardından 2Ç11 döneminde çeyreksel bazda %1,8 artış gösteren ADSL gelirleri, ADSL gelirlerindeki yıllık çift haneli büyüme oranının devamına yönelik beklentilere paralel gelmedi. Sabit hat abone sayısındaki kaybın devam etmesi nedeniyle, bir önceki çeyreğe göre %1,1 azalış gösteren sabit hat gelirleri 2Ç11 döneminde 1.043mn TL olarak gerçekleşti.
-FAVÖK marjı %42.2’ye geriledi. Çeyreksel bazda %1,9 düşüş göstererek 1.253mn TL olarak gerçekleşen FAVÖK tutarı, sabit hat ve ADSL FAVÖK toplamlarındaki %2,1’lik düşüşten olumsuz etkilendi. Avea kaynaklı mobil segment gelirleri artış göstermesine rağmen, mobil sektörde devam eden yüksek rekabet nedeniyle toplam FAVÖK’e katkısı yine düşük düzeyde gerçekleşerek 70mnTL oldu. 2Ç11’de ADSL gelirlerinin önceki dönemlerin aksine sabit hat gelirlerindeki düşüşü kompanse etmemesi nedeni ile FAVÖK marjı %42,2’ye geriledi (1Ç11 FAVÖK marjı: %44,2)
-Sadece mobil segment abone sayısını artırdı. Avea, beklentilerin oldukça üzerinde bir önceki çeyreğe göre abone sayısını 400bin adet artırdı. Ayrıca bu artışın faturalı abone sayısındaki artış kaynaklı olması nedeniyle ARPU seviyesi çeyreksel bazda %7,3 yükseldi. Sabit hat abone sayısı ise 2Ç11 döneminde de düşüşüne devam etti ve 1Ç11 dönemine benzer şekilde çeyreksel bazda 200bin adet azaldı. ARPU seviyesi ise çeyreksel bazda sabit kaldı. Gelir ve abone sayısı bakımında tatmin etmeyen ADSL segmentinde ARPU seviyesi çeyreksel bazda %1,1 artış gösterirken, abone sayısı sabit kaldı. ADSL abone sayısının sabit kalması, bu segmentteki daha önce görülen hızlı büyümenin, önümüzdeki dönemler için sorgulanmasına neden oldu.
-TL’nin EUR ve ABD doları karşısındaki değer kaybı 368mn TL kur zararına neden oldu. 2Ç11 dönemi itibariyle 4,5 milyar TL yükümlülük lehine olan döviz pozisyonunun gelir tablosuna yansıması TL’nin bu dönemde EUR ve USD karşısında değer kaybetmesi ile 368mn TL kur zararı şeklinde yansıdı ve Şirketin beklentilerin altında kar açıklamasının başlıca nedeni olarak görüldü. Kur riski maliyetinin, kurların mevcut değeri göz önünde bulundurulduğunda, yılın geri kalanında Şirket finansalları üzerindeki baskısının azalacağını düşünüyoruz.
-TTKOM hisseleri için tavsiyemiz “TUT” yönünde. Yüksek gerçekleşen kur zararı ve tatmin edici olmayan ADSL gelirleri neticesinde, Türk Telekom 2Ç11 için beklentilerin altında kar açıkladı. Önceki dönemlerin aksine, ADSL abone sayısındaki çeyreksel bazdaki sabit seyir, bu pazarın potansiyeli ile ilgili soru işaretlerine neden oldu. Mobil segmentteki beklentilerin üstünde gelen abone ve gelir artışı olumlu görülse de, sektördeki yüksek rekabet nedeniyle bu kazanımlar 2Ç11 döneminde kara önemli katkı sağlamadı. FAVÖK marjının yılsonunda %42 seviyesinde gerçekleşeceği varsayımımız ile TTKOM hisseleri için belirlediğimiz hedef fiyat 8,60TL’dir. Hedef fiyat %9 yükseliş potansiyeline işaret ederken, TTKOM hissesi için önerimiz “TUT” şeklindedir.
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)