E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço sonrası Otokar hisseleri---

Bilanço sonrası Otokar hisseleri

Bilanço sonrası Otokar hisseleri
29 Temmuz 2011 - 16:02 borsagundem.com

İkinci çeyrekte 18.6 milyon lira net kâr açıklayan Otokar için ne öneriliyor?

· Otokar, 2Ç11 döneminde 18.6 milyon TL net kâr açıkladı. Şirket geçen yılın aynı döneminde 3.4 milyon TL kar açıklamıştı. Net kâr rakamı piyasanın 11 milyon beklentisinin üzerinde olsa da bizim daha yüksek brüt kâr marjı tahminimiz nedeniyle beklentimizin altında kalmıştır.
· Otokar’ın net satışları 2. Çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre iki kat artarak 242 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2. Çeyrekte, ihracat gelirleri %131’lik artışla 34.9 milyon olurken, yurt içi satış gelirleri %115 artışla 207.2 milyon TL’ye yükselmiştir. Satış gelirlerindeki artış daha yüksek fiyata ve marja sahip savunma sanayi araçlardaki satışlardan ve geçtiğimiz yıla göre çok daha canlı olan iç talebin etkisiyle ticari araç satışlarındaki artıştan kaynaklanmıştır.
· 2. Çeyrekte, Otokar’ın brüt kâr marjı yıllık olarak 8.3 puanlık artışla %21.7’ye çıkmış ancak bu rakam bir önceki çeyrekteki kâr %22.6 olan kâr marjı rakamının altında kalmıştır. Otokar’ın 2Ç11’de faaliyet giderlerindeki yıllık artış %74.8’le satış gelirlerindeki artışın altında gerçekleşmiş ve bu da FAVÖK artışını desteklemiştir. Şirketin FAVÖK rakamı 2Ç10’da 3.4 milyon TL iken, 2Ç11’de 30.8 milyon TL olmuştur. Aynı dönemde, FAVÖK marjı ise %3’ten %12.7’ye çıkmıştır.
· Otokar’ın yılbaşından bu yana perfomansına baktığımızda, hissenin %104.6 değer kazandığını ve İMKB’nin %116 üzerinde bir performans sergilediğini görüyoruz. 2. Çeyrek sonuçlarını da dikkate aldığımızda, şirketin hedef piyasa değerini 904 milyon TL (hisse başına 37.70 TL) olarak hesaplıyoruz. Bu değer şirketin mevcut piyasa değeri olan 1.025 milyon TL’nin altında olsa da, şirketin 2. Çeyrekte ortalama beklentinin üzerinde kâr açıklamasını, önümüzdeki dönemde de şirketin yeni aldığı siparişlerin ikinci yarıyıl için kâr beklentilerini destekleyeceğini dikkate alarak hisse için TUT önerisi veriyoruz.
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)