E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço sonrası Telekom hisseleri---

Bilanço sonrası Telekom hisseleri

Bilanço sonrası Telekom hisseleri
21 Ekim 2011 - 11:04 borsagundem.com

Türk telekom'da TL’deki değer kaybı net kar rakamını baskılamaya devam ediyor

Şeker Yatırım bilançosunu açıklayan Türk Telekom'u değerlendirdi ve önerilerde bulundu. Telekom için yayınlanan rapor şöyle:
Türk Telekom yılın üçüncü çeyreğinde 360 milyon TL net kar açıkladı. Bu rakam geçen sene aynı dönemde elde etmiş olduğu net kar rakamı olan 744 milyon TL’ye göre %51,7 ve bir önceki dönem net karı olan 506 milyon TL’ye göre ise %28,9’luk bir düşüşe işaret etmektedir. Şirketin açıklamış olduğu ikinci çeyrek net kar rakamı, hem bizim beklentimizin hem de piyasa beklentisinin altında gerçekleşti. Şirketin net karının beklentilerin altından kalmasının temel sebebi, TL’de yaşanan değer kaybı nedeniyle beklentilerin üzerinde gerçekleşen kur farkı zararı oldu.
Net karın beklentilerin altında kalmasına karşın Türk Telekom’un operasyonel faaliyetlerindeki görece güçlü görüntü devam etti. Şirket yılın üçüncü çeyreğinde 3.066 milyon TL gelir elde ederken, bu rakam geçen senenin aynı dönemine göre %13,3, bir önceki çeyreğe göre ise %3,3’lük bir artışı ifade etmektedir. Yoğun rekabete rağmen mobil gelirlerinde sağlanan güçlü büyüme ve ADSL gelirlerindeki artış şirketin satış gelirlerinin yılın üçüncü çeyreğinde beklentilerimizin az da olsa üzerinde gerçekleşmesini sağladı.
Türk Telekom’un elde etmiş olduğu gelirlerin dağılımına bakıldığında, PSTN(sabit telefon hattı) gelirleri üçüncü çeyrekte, yıllık bazda %5,4 azalarak 1.021 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. ADSL gelirleri ise güçlü performansına devam ederek yılın üçüncü çeyreğinde geçen senenin
aynı dönemine göre %19,2 oranında artarak 728 milyon TL düzeyine yükseldi. Öte yandan şirket, yoğun rekabete karşın mobil faaliyet gelirlerini yıllık bazda %20,5 oranında artırmayı başararak 816 milyon TL gelir elde etti.
Türk Telekom’un FAVÖK rakamı, yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda %9,3 artarak 1.242 milyon TL seviyesine yükselmesine karşın şirketin FAVÖK marjı 2011 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre küçük çaplı bir düşüşle %40,5 düzeyine geriledi. (Geçen sene aynı dönemde şirketin FAVÖK marjı %42 olmuştu).
Operasyonel performanstaki bu güçlü görüntünün net kar rakamına beklendiği ölçüde yansımaması, operasyonel olmayan tarafta şirketin ikinci çeyrekte 461 milyon net finansal gider yazmasından kaynaklandı. Geçen sene aynı dönemde şirket 35 milyon TL net finansal gelir elde etmişti. Finansal giderdeki bu artış, TL’nin dolar ve euro karşındaki değer kaybı paralelinde yazılan yüksek kur farkı ve türev zararından kaynaklandı.
Türk Telekom’un açıklamış olduğu 2011 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını genel anlamda tatmin edici olarak değerlendirmekteyiz. Özellikle yoğun rekabetin yaşandığı mobil tarafta gelirlerini, AVEA’da hem toplam hem de faturalı abone sayısındaki artışa paralel olarak artırmayı başaran şirketin ADSL gelirleri de çift haneli seviyelerde artmaya devam ediyor. Beklentilerin altında kalan net kar rakamına karşın güçlü ADSL ve Mobil segment gelirlerinin ışığında, şirket için daha önce belirlemiş olduğumuz hedef hisse fiyatını 8,25 TL olarak korumaya devam ederken, TUT olan önerimizi sürdürüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 51,50
En Yüksek: 52,65
En Düşük: 51,20
Değişim 0,10 %
FK: 7,12
PD / DD: 1,46
İşlem Hacmi 703.331.731
Toplam Adet: 13.514.840
Ağırlıklı Ort.: 52,08
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)