E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar piyasalarda rekor kırdırdı---

Bilançolar piyasalarda rekor kırdırdı

Bilançolar piyasalarda rekor kırdırdı
08 Kasım 2021 - 08:49 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 25.304 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 200 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ilısu Barajı ekonomiye yıllık 3 milyar TL katkı sağlayacak .

TÜİK: TÜİK tarafından üretilen istatistikler, Eurostat ve IMF gibi uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yöntem, tanım ve kavramlar kullanılarak hesaplanmaktadır .

ABD’de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolarlık altyapı planına onay verdi. Plan, Biden’in imzasına sunulacak.

ABD Başkanı Biden'ın 100'den fazla çalışanlı işletmelere, çalışanlarını 4 Ocak'a kadar Covid-19'a karşı aşılatmaları için getirdiği zorunluluk, özellikle Cumhuriyetçi cephede tepki çekti. Teksas ve Louisiana eyaletindeki yerel temyiz mahkemeleri, uygulamayı geçici olarak askıya aldı.

Biden, OPEC'in daha fazla petrol pompalaması yönünde ABD'den gelen çağrıları yanıtsız bırakması sonrasında yaptığı açıklamada, ABD'nin yüksek petrol fiyatları ile başa çıkmak için yollara sahip olduğunu söyledi.

Boeing şirketinin mevcut ve eski yöneticileri ile hissedarların, “737 max” tipi uçağının emniyet yönetimine ilişkin davayı karara bağlamak için 237,5 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardığı bildirildi.

Japonya hükümeti, 18 yaş ve altındaki kişilere coronavirüsün ekonomik etkisine karşı ihtiyaç sahiplerine yeni nakit yardımı planlıyor.

Çin'in ticaret fazlası Ekim ayında 62,74 milyar dolar olan beklentilerin üzerinde 84,54 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Ne Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat 15:00’da başlayacak.
Bugün Fed Başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda geçtiğimiz hafta Fed etkisi sürdü. Fed’in varlık alımlarına 15 milyar dolar ile Kasım ayında başlayacağı ve faiz artırımının kısa sürede olmayacağını belirtmesi piyasalardaki risk iştahını artırırken, bilanço döneminde beklentilerin üstü gelen bilançolar piyasalarda rekor kırdırdı.

BİST100 endeksi haftanın son işlem gününe yatay başlarken, bankacılık sektörü payları önderliğinde yeni kapanış rekorunu kırdı. Endekste 1.600 hedef seviye olarak ön plan çıkarken, haftanın önemli veri akışları yurtiçinde İşsizlik Oranı, ABD tarafında ise küresel piyasaların son zamanlardaki endişesi olan enflasyon verisi açıklanacak.

Cuma gününün en önemli veri akışı olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklandı. Tarım Dışı, 450.000 olan beklentilerin oldukça üstünde 531.000 olarak açıklandı. Ortalama saatlik kazançlar Ekim ayında Eylül ayına göre %0,4 artış gösterdi. ABD'de İşsizlik Oranı ise %4,6'ya geriledi. Açıklanan Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası dolar küresel piyasalarda değer kazandı. Dolar endeksi 94,62 ile son 1 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Ons altın ise hafif geriledi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Cuma günü 1.728 - 1.754 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.750 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 23.887 artarak 673.935 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.709 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.770’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.830 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.730 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.760 ve 1,770 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.740 ve 1.730 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)