E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançosu 'AL' veren hisse---

Bilançosu 'AL' veren hisse

Bilançosu 'AL' veren hisse
16 Mart 2011 - 12:15 borsagundem.com

Güçlü performansına rağmen düşük kâr açıklayan şirketin hisseleri için 'AL' önerisinde bulunuldu

· Aksa Enerji, 4Ç10’da artan finansman giderlerinin etkisiyle 29 milyon TL net zarar açıkladı. Şirketin açıkladığı net zarar, 43 milyon TL olan net zarar beklentimizin üstünde gelirken, 30 milyon TL zarar beklentisi bulunan piyasaya paralel gerçekleşti. 4Ç10’da kaydettiği 29 milyon TL’lik net zarar sonrası Aksa Enerji’nin toplam net karı 2010’da 2009 yılına göre %28 düşüşle 60 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.
· Aksa Enerji’nin 2010 sonu itibariyle devam eden yatırımlarına bağlı olarak almış olduğu finansal krediler nedeniyle toplam 1.2 milyar TL net finansman borcu bulunmaktadır. 2010 yılı son çeyreğinde doların TL karşısında değer kazanması sonrası 4Ç10’da 71 milyon TL finansman gideri kaydededen Aksa Enerji’nin bu durum, güçlü operasyonel sonuçlara rağmen son çeyrekte zarar açıklamasının en büyük nedeni olmuştur.
· Bu bağlamda Aksa Enerji’nin 4Ç10’da zarar açıklamasına rağmen, gerek olumlu operasyonel faaliyetler ve gerekse de yeni yatırımlarını gözönüne alarak şirket yönelik olumlu görüşümüzü koruyoruz. Bu beklentilerin ışığında, şirket için 6.30 TL hedef hisse fiyatımızı korurken, bu hedef değerin cari hisse fiyatına göre %40 kazandırma potansiyeli taşıması nedeniyle Aksa Enerji için daha önceden vermiş olduğumuz “AL” önerimizi sürdürüyoruz.
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)