E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBiletix cezadan kurtuldu---

Biletix cezadan kurtuldu

Biletix cezadan kurtuldu
05 Kasım 2013 - 17:33 borsagundem.com

Rekabet Kurulu, Biletix hakkında para cezası verilmesine yer olmadığına karar verdi

Rekabet Kurulu, Biletix hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde idari para cezası verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulu'nun konuya ilişkin kararında şu bilgilere yer verildi:
"Biletix Bilet Dağıtım Basım ve Ticaret A.Ş. (BİLETİX)’nin müşterileriyle akdettiği sözleşmeler yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğine yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma, spor, eğlence vb. etkinlikler için elektronik bilet satışına ilişkin hizmet veren BİLETİX’in bir yılı aşan münhasırlık içeren sözleşmeler ve bu yöndeki uygulamaları ile 4054 sayılı Kanun’un
4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatılmıştı. Soruşturma safhasında, bahse konu teşebbüsün spor kulüpleri ve organizatörlerle akdettiği sözleşmeler ile uygulamalarının pazarı kapama etkisi incelendi.

05.11.2013 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda, Etkinlik biletlerinin elektronik satışına bir platform üzerinden aracılık hizmeti pazarında BİLETİX’in müşterileri ile akdettiği sözleşmelerin ve fiili uygulamaların, kapama etkisi yaratarak 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal etmediğine, bu
nedenle adı geçen teşebbüse aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca idari para cezası verilmesine yer olmadığına karar verildi. Ayrıca BİLETİX’in pazar gücü ile Türkiye’de pazarın gelişmekte ve büyümekte
olan yapısı dikkate alınarak tüm etkinlikler için sözleşmelerinin süresinin iki yıl ile sınırlandırılması gerekli görüldü."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)