E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBilgin ve Süren'e şok suçlamalar---

Bilgin ve Süren'e şok suçlamalar

Bilgin ve Süren'e şok suçlamalar
11 Nisan 2012 - 08:10 borsagundem.com

Dinç Bilgin ve Faruk Süren'e yargıda rüşvet soruşturması iddianamesinde ağır suçlamalar var

Yargıda rüşvet soruşturması artık mahkemede. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında işadamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin'in de bulunduğu 40 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.
207 sayfalık iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak yer alan Sinan Berberoğlu'nun, Danıştay saldırısı soruşturmasında adının geçtiği 'Ergenekon'un 'korkutucu' gücünü kullanmaya çalıştığı öne sürüldü. Berberoğlu ile İstanbul'daki çeşitli adliyelerde çalışan katiplerin de bulunduğu 17 kişinin, yerel ve yüksek mahkemelerde soruşturma ile kovuşturma makamlarını yanıltarak sahtecilikle veya rüşvet karşılığı bazı kararların alınmasının sağladığı iddia edildi.
'YARDIMCI VE AZMETTİRİCİ'
Şüpheli Dinç Bilgin'in, söz konusu örgüte yardım ettiği, azmettirici olduğu, hakkında yurtdışı çıkış yasaklarıyla ilgili örgüt aracılığıyla sahte pasaport düzenlettirdiği ileri sürüldü.
Şüpheli Efe Önbilgin'in, örgüt tarafından yazılan müzekkereleri şantaj amacıyla kullandığı öne sürüldü. Şüpheli Faruk Süren'in ise örgüte yardım ettiği, azmettirici olduğu, şüpheli Sinan Berberoğlu ile ticari ilişkisi bulunduğu, hakkında açılan soruşturmada lehe bilirkişi raporu yazdırarak takipsizlik kararı almaya çalıştığı iddia edildi.
84 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
İddianamede, şüphelilerden Sinan Berberoğlu hakkında 25 yıldan 84 yıla, Faruk Süren hakkında ise 5 yıldan 15 yıla, Efe Önbilgin hakkında, 2.5 yıldan 9 yıla, Dinç Bilgin hakkında da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Söz konusu davanın 5 Haziran'da görülmesi bekleniyor. Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)