E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBilgisayardaki büyük tehlike---

Bilgisayardaki büyük tehlike

Bilgisayardaki büyük tehlike
29 Ağustos 2012 - 12:07 borsagundem.com

Dünyanın en yaygın kullanılan yazılımı olan Java konusunda uzmanlar uyarıyor: "İnternette sörf ederken Java'yı kapatın!"

Microsoft'un ardından dünyanın en büyük yazılım üreticilerinden biri olan Oracle'ın geliştirdiği Java'ya yeni bir güncelleme geldi. Bu güncelleme ise yeni tehlikeleri beraberinde getiriyor. Güvenlik uzmanları, Java'ya gelen güncellemenin ardından hacker'lara açık bir kapı aralandı.
Hacker'lar, güncellemeyle birlikte Java'da güvenlik açığı yaratarak "Poison Ivy" isminde kendi yazılımlarını kullanıcıların bilgisayarına kurabilme şansına sahip. Bu da bilgisayarların kontrolünün hacker'ların eline geçmesi anlamına geliyor.
Reuters'ın haberine göre uzmanlar kullanıcıların Java'yı devre dışı bırakmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar zararlı yazılımlar, virüsler ve aklınıza gelebilecek birçok tehlikenin bilgisayarınıza rahatça sızabilme olasılığına dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)