E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Ackman’ın Wall Street planı başlamadan bitti---

Bill Ackman’ın Wall Street planı başlamadan bitti

Bill Ackman’ın Wall Street planı başlamadan bitti
01 Ağustos 2024 - 11:25 borsagundem.com

Ünlü milyarder Bill Ackman’ın ABD borsalarında halka arz olma planı başka bir bahara kaldı. Ackman ikincil piyasalarda işlem görmenin yatırımcıları için daha faydalı olabileceğini düşünüyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Bill Ackman ABD borsalarında halka arzdan vazgeçti. Dünyaca ünlü yatırım firması Pershing Square’i Wall Street borsalarına da taşımayı planlayan Ackman çarşamba günü yayınlanan bir açıklamaya göre halka arz planlarını geri çekiyor.

MarketWatch’un haberine göre Ackman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Son yedi hafta boyunca birçok kurum ve aile yatırım ofisiyle bir araya geldik. Pershing Square ABD (PSUS) için çok sayıda geniş katılımlı toplantılar düzenledik. Muazzam bir yatırımcı ilgisi toplamış olsak da temel bir soru kaldı: Yatırımcılar, halka arz yerine ikincil piyasa işlemlerinde yatırım yapmayı beklemekle daha iyi mi hizmet alabilirler mi?" ifadelerine yer verdi.

Ünlü milyarder, “Bu soru, halka arz yatırım kararını basit hale getirmek için PSUS'un yapısını yeniden değerlendirmemiz konusunda bize ilham verdi. İşlemleri gözden geçirerek yeniden başlatmaya hazır olduğumuzda geri bildirimde bulunacağız” açıklamasında bulundu.

Fonun halka arzını geri çekme planı Ackman’ın talep toplama hedefini 25 milyar dolardan yaklaşık 2 milyar dolara kadar düşürmesinin ardından geldi.

Ancak Ackman’ın ekibi, cuma günü yapılan açıklamada, bazı raporlara göre bir gecikme olasılığına rağmen, halka arzın hâlâ gerçekleşeceğini belirtiyordu. New York Borsası'ndan gelen güncellemeler, zamanlama konusunda kafa karışıklığına yol açtı. Borsanın internet sitesinde önce halka arzın "duyurulacak yeni bir tarihe ertelendiği" belirtildi. Daha sonra ise “duyurulacak tarih bekleniyor” şeklinde güncellendi.

PSUS’in kapalı uçlu bir fon olarak sınırlı sayıda hisseyle halka arzı planlanıyordu. Yatırım firması getiriler için performans ücreti talep etmeyeceğini ve 12 ila 15 büyük ‘dayanıklı büyüme odaklı şirkete’ yatırım yapmayı planladığını bildirmişti.

Ackman geçtiğimiz hafta yayınladığı notunda net servet sahibi ve kurumsal yatırımcılar arasında ilgi uyandırmaya çalışmıştı. Ancak ünlü milyarder planın ciddi bir inanç gerektireceğini de söylemişti.

Ünlü milyarder, “Özetle işlemin büyüklüğü konusunda muazzam bir hassasiyet var. Özellikle yapının yeniliği ve kapalı uçlu fonların çok olumsuz bir ticaret geçmişine sahip olduğu göz önüne alındığında, bu kapalı uçlu şirketin halka arz sonrasında primle işlem göreceğini kabul etmek, yatırımcılar için önemli bir inanç ve nihayetinde dikkatli bir analiz ve muhakeme gerektirir. Zira tarihte bunu yapabilen çok az fon olmuştur” dedi.

Küresel halka arz piyasası 2021 sonrası enflasyon ve resesyon korkuları nedeniyle geçen yıl zor bir dönemden geçmişti. Ancak halka arz bu yıl genel olarak toparlandı. Jefferies yöneticileri iyi şirketler için talebin sağlıklı olduğunu belirtiyor.

Jefferies CEO’su Richard Handler ve Başkan Brian Friedman konuyla ilgili paylaştıkları notta, “Ortaya çıkan sonuç şu: Halka arz piyasasında şeffaf ve uygun şekilde fiyatlandırılmış, güçlü yönetime, dayanıklı iş modellerine ve sağlam uzun vadeli beklentilere sahip şirketler için anlamlı bir talep var” ifadelerine yer verdi.

Jefferies yöneticileri, “Birçok kişinin bugün hâlâ halka arz piyasasının iyi durumda olmadığına inanmasının bir nedeni 2021’deki olağanüstü halka arz piyasasının ve sonrasının hafızalara kazınmış olması olduğuna inanıyoruz” dedi.

Handler ve Friedman 2021’deki halka arz piyasasının son derece benzersiz olduğuna dikkat çekti. Zira süper düşük faiz oranları ve ABD hükümetinin teşvikleri her ne kadar eğlenceli olsa da Jefferies yöneticilerine göre ‘gerçek dünya’ gibi değildi ve kesinlikle sürdürülebilir değildi.

Fundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacakFundstrat: Hisse senetlerinde yükseliş 5 günde yüzde 5'i bulacak

 

Hedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacakHedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacak

 

Amazon, yapay zeka şirketi Covariant ile ilgileniyorAmazon, yapay zeka şirketi Covariant ile ilgileniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)