E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBill Gates dışkıyla uğraşıyor---

Bill Gates dışkıyla uğraşıyor

Bill Gates dışkıyla uğraşıyor
16 Ağustos 2012 - 12:16 borsagundem.com

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, sıra dışı bir girişime imza attı

Vakfı aracılığıyla açtığı ödüllü yarışmada, su sarfiyatını çok düşük seviyelere indiren bir tuvalet icadı projesine yatırım yapmaya hazırlanan Gates, 200 litre sahte dışkı satın aldı.
Dünyada kaynakların hızla azalması ve sağlıksız koşullar nedeniyle pek çok kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilirken, geri dönüşüm sistemiyle su sarfiyatını çok düşük seviyelere indirecek tuvalet ile modern temizlik imkanlarına erişim imkanı olmayan yaklaşık 2,5 milyar kişinin hayatının kolaylaştırılması hedefleniyor.
Su miktarının az bulunduğu bölgelerde tuvalet için daha fazla suyun kullanılmasını önlemek amacıyla hayata geçirilen proje, güneş ve rüzgar gibi enerji kaynaklarıyla çalışacak. Suyu geri dönüştüren, güneş enerjisi ile çalışan, artıkları saklanabilir enerjiye dönüştüren icat ile kazanılan su, tekrar sifona dolarak ekstra su harcayışını engellemiş olacak. Her yıl yaklaşık 1.5 milyon çocuğun ishal nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydeden uzmanlara göre, söz konusu tuvalet bu sayının azalmasına ciddi katkıda bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)