E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBir işlemin kötüye gittiğini gösteren 10 işaret---

Bir işlemin kötüye gittiğini gösteren 10 işaret

Bir işlemin kötüye gittiğini gösteren 10 işaret
08 Ağustos 2024 - 17:55 borsagundem.com

Yatırımda kazanç, pozisyona giriş seviyesinden daha çok pozisyondan çıkış seviyesini belirlemekten geçer.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çoğu yatırımcı, büyük kazançlar elde ettiği o parabolik yükselişi en az bir kez yaklalamıştır. Sorun ise daha çok pozisyondan nasıl çıkılacağıdır.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, işlemcilikte her zaman dikkatli olmak ve büyük kazançlarınızı kilitlemek için bir takip eden stop emri planlamak oldukça önemlidir.

Pozisyondan çıkış için en doğru zaman

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, pek çok yatırımcının en az bir kez şansın da yardımıyla doğru zamanda doğru işleme girdiğini ve güçlü bir trendi yakaladığını ancak karını almak konusunda aynı şansa sahip olamadığına odaklanıyor.

Burns, bu şansın, trader’ların belki de işleme girmek için gösterdikleri sabrın bir ödülü olabileceğini ifade ediyor. Ancak Burns, ne yazık ki bu sabrın, realize edilmeyen kazancın aynı hızla eridiğini izlerken de gösteriliyor olması talihsizliğine dikkat çekiyor.

Burns, pozisyondan çıkışın iyi bir yolunun, yakın vadeli bir destek fiyatı veya hareketli ortalamanın altında iyi yerleştirilmiş bir takip eden stop emri olabileceğini belirtiyor. Ek olarak Burns, piyasanın psikolojisini doğru okumanın da karlı bir çıkış aramanın zamanının geldiğinin bir göstergesi olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Kazanan işlemin kötüye gittiğini gösteren 10 işaret

Eğer işlem yaptığınız hisse senedi, para birimi, emtia veya endeksten bir ekonomi haber kanalında canlı şekilde bahsedildiğini görürseniz, trendin sonunun yakın olduğunu düşünebilirsiniz.

Eğer bir boğa veya ayı büyük bir derginin kapağındaysa, o piyasa sona ermeye çok yakındır.

Eğer işlemcilerin büyük çoğunluğuyla aynı taraftaysanız ve size karşı olanlar kötüleniyorsa, o zaman trend neredeyse bitmiş demektir.

Eğer önemli miktarda para kazandıysanız ancak kazanan işleminiz bir sonraki hareketle ne kadar büyük bir satın alma işlemi yapabileceğinizi hayal etmeye başlamanıza neden oluyorsa, başınız dertte demektir.

Etrafınızdaki trader’lar yeni bir paradigmadan ve bu işlemin neden kaybedemeyeceğinden bahsetmeye başladığında dikkat etmenin zamanı gelmiş demektir.

Yeni yatırımcılar işleme girip hızlı ve kolay para kazandığında ve ‘risk yönetimi’ ilkelerine gerek olmadığını söylemeye başladıklarında, son yaklaşıyor demektir.

Piyasa lehinize bir fiyat boşluğuyla (gap) açıldığı ve normal hacmin iki katının üzerinde bir işlemle günlük ortalama aralığının iki katına çıktığı gün, zaman gelmiş ve trend tersine dönmeye yaklaşmış demektir.

Finans kanallarında tüm o bilmiş uzmanlar büyük rakamlar atmaya ve pozisyonunuzun yüzde 50 oranında daha getiri sağlayacağını söylemeye başladığında, işlemden çıkmanın zamanı gelmiştir.

Piyasalarda trade etmeyen veya yatırım yapmayan yakın bir aile üyesi, işlem yaptığınız varlığa katılıp katılmamaları gerektiğini sormak için sizi aniden aradığında artık alıcı kalmamış demektir.

İşleminiz tersine döndüğünde ve herkes 'ne kadar düşerse o kadar iyi' diye düşündüğünde, sağduyu piyasaları terk etmiştir. Böyle durumlarda sadece aptalların acele ettiğini bilmek ve pozisyondan çıkmak gerekir.

Uzun vadeli yatırımcılar için doğru stratejiUzun vadeli yatırımcılar için doğru strateji

 

40 maddede bir işlemcinin anatomisi40 maddede bir işlemcinin anatomisi

 

Başarılı işlemcilerin 12 temel özelliğiBaşarılı işlemcilerin 12 temel özelliği

 

Amatör yatırımcıların yaptığı 7 hataAmatör yatırımcıların yaptığı 7 hata

 

Ortalama yatırımcı en çok hangi hataları yapıyor?Ortalama yatırımcı en çok hangi hataları yapıyor?

 

‘Yatırımda az çoktur’ felsefesinin 5 uygulama alanı‘Yatırımda az çoktur’ felsefesinin 5 uygulama alanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)