E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBir oyuncuya brüt takas tedbiri---

Bir oyuncuya brüt takas tedbiri

Bir oyuncuya brüt takas tedbiri
23 Temmuz 2013 - 09:21 borsagundem.com

Borsa İstanbul yönetimi, usulsüz işlemlerini tespit ettiği bir yatırımcıya brüt takas uygulaması başlattı

Borsa İstanbul, Tuncay Ünver adlı yatırımcıyı yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle cezalandırarak, brüt takas uygulaması getirdi. 27/06/2012 tarih ve 395 Sayılı Genelge'nin "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" başlıklı 4'üncü maddesinde belirtilen fiilleri gerçekleştirmeye devam ettiği tespit edilen Ünver, 15 gün süreyle brüt takas uygulaması getirildi. Uygulama bugünden itibaren başlıyor. Brüt takas, bir yatırımcı tarafından veya yatırımcının dahil olduğu müşterek hesaplar üzerinden aynı gün içinde gerçekleştirilen tüm alış ve satış işlemlerine ilişkin takas yükümlülüklerinin netleştirmeye (mahsup) tabi tutulmaksızın ayrı ayrı yerine getirilmesini ifade ediyor. Brüt takas uygulaması kapsamına alınmış olan söz konusu yatırımcıya ve yatırımcının dahil olduğu müşterek hesaplara ilişkin takas işlemleri, İstanbul Takas ve Saklama Bankası tarafından, brüt takas uygulaması için belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
Bu arada, BİST Mayıs ayında da Tuncay Ünver'i uyarmış ve tedbir kakakında 2. aşamaya geçildiğini açıklamıştı. Dün ise 3. aşamaya geçilerek brüt takas uygulaması konuldu.   
Yatırımcının kimlik bilgileri
Adı Soyadı / Unvanı  : Tuncay ÜNVER
T.C. Kimlik No/ Vergi No : 10570096266
Doğum Tarihi   :  11/11/1977
Doğum Yeri   :  ANKARA
Ana Adı   :  HAVA
Baba Adı   :  MEHMET
MKK Sicil No   :        13981968
Tedbirin
Başlangıç Tarihi  :        23/07/2013
Bitiş Tarihi                         :        06/08/2013

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)