E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBir süre altına yatırım yapmayacağım---

Bir süre altına yatırım yapmayacağım

Bir süre altına yatırım yapmayacağım
15 Mayıs 2012 - 13:55 borsagundem.com

Ünlü emtia yatırımcısı Jim Rogers, bir süre altına yatırım yapmayacağını açıkladı

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkabileceği spekülasyonu Doları destekleyip Euro’nun dört ayın düşüğüne gerilemesine neden olurken altın bu yılın en düşük seviyesini gördü. En büyük altın üreticilerinden Hindistan'da düğün sezonunun ardından fiziki altın talebi düşmesi de altındaki aşağı yönlü hareketi destekleyen bir başka unsur olarak öne çıkıyor.
Geçen yıl Eylül ayında ons başına 1920 dolar ile rekor kıran altın fiyatları, 1.552 dolar ile son 4,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Türkiye’de ise çeyrek altın 148.5 lira, 24 ayar gram altın ise 90.65 liradan satılıyor.
Ünlü yatırımcı Jim Rogers, Cnbc-e'ye yaptığı açıklamada, altına yatırım yapmayacağını açıklayarak şunları kaydetti: ''Aralık ayında altın düşecek dediğimden bu yana yeni pozisyon açmadım. Aksine kendimi düşüşe karşı daha fazla güvence altına aldım. Bir süre altına yatırım yapmayacağım. Altın son 11 yıldır değer kazanıyor, bu çok olağan dışı. Piyasalarda böyle düzeltmeler yaşanmalıi bu düzeltmeler çok doğal. Bu düşüşler uzun vadede altın için iyi bir durum. Dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Hintliler tüketimi düşürmek için çeşitli önlemler almayı düşünüyor çünkü Hintliler altına yatırım yapılmasının ekonomilere destek olmadığını, ticari dengelerin değişmeye başladığını anladı. Bazı Avrupa ülkelerinin de altınları satmak zorunda kalabileceğini söylemek lazım''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)