E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBir yılda yüzde 40 değer kaybeden hisse---

Bir yılda yüzde 40 değer kaybeden hisse

Bir yılda yüzde 40 değer kaybeden hisse
07 Mart 2013 - 06:39 borsagundem.com

Karşınızda Niğbaş: Halka açıldı, patron hisse sattı üstüne de zarar yazdı…

BORSAGUNDEM.COM
Işıklar Holding’in bünyesindeyken halka açık şirketler kervanına katılan Niğbaş da yatırımcısına kan ağlatıyor. Bundan tam 1 yıl önce halka açıldığı fiyatın yüzde 40 altında işlem gören şirkette, küçük yatırımcılar son dönem tüm halka arzlarda olduğu gibi hem patron satışından muzdarip oldu, hem de kâr payı beklentileri şimdilik suya düştü.
Çemaş Döküm’ün yüzde 18,52’sini halka açtığı Niğbaş, sermaye artırımı yöntemiyle İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) girdi. Halka arzdan 1.088’i bireysel olmak üzere toplam 1.103 yatırımcı hisse satın alırken, şirketin kasasına 5 milyon 828 bin dolar girdi. 6 Mart’ta 2.04 fiyatla işlem görmeye başlayan şirketin fiyatı şu anda halka arz fiyatının yüzde 40 altında.
Geçmiş yıllara ait birikmiş zarar
Son bir yılda halka arzdan elde edilen kaynak, içeriği açıklanmayan yatırımlar ile işletme sermayesinde kullanılırken, borsaya geçmiş yıllara ait birikmiş zararla adım atan şirketin hisselerindeki olumsuz performansı bilançosu için de devam ediyor. Zaten İMKB’ye adım attığında 2011 sonu itibarıyla bilançosunda 2 milyon 800 bin lirayı aşkın birikmiş zararı bulunan şirket, halka arz gelirine ve buradan sağlanan işletme sermayesine rağmen kâra geçebilmiş değil. Şirket Eylül 2012 itibariyle 357 bin lira zararda.
Hisse satıldı, önlenemez düşüş başladı
Niğbaş’da da tüm son dönem halka arzlarda olduğu gibi patron satışları da etkili oldu. Niğbaş halka açıldıktan tam 1 ay 8 gün sonra ana ortak konumundaki Çemaş Döküm, elindeki 21 milyon 483 bin 224 adet hisseyi borsada satışa konu olabilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kaydettirdi. Üstelik şirket hisseleri halka arz fiyatının yüzde 61 üzerine yükselip 3.29 lirayı gördükten sonra. Elbette hemen ardından fiyatlardaki önlenemez düşüş başladı. KAP’a yapılan açıklamalarda kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığı belirtildi. Ancak bu süreçte şirketin yüzde 18,52 olan halka açıklık oranı da yüzde 20’nin üzerine yükseliverdi. Borsa kulislerinde söz konusu grafik ‘borsada fiyatı önce yükseltip, sonra sert satış’ şeklinde yorumlandı.
Şu anda yüzde 20,43’ü İMKB’de küçük yatırımcıda olan Niğbaş, hala halka arz fiyatının yüzde 40; 1 yıl içinde borsada gördüğü en yüksek değer olan 3.29 liranın da yüzde 55 aşağısından işlem görüyor. 
NİĞBAŞ'IN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN
‘YILIN YAZI DİZİSİ’ DEVAM EDECEK 
İŞTE NİĞBAŞ'IN GRAFİĞİ







































 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali 12 Mart 2013 22:01

    dagi giyimi neden yazmıyorsunuz

  • hakan08 Mart 2013 10:23

    Martı GYO ve RHEA girişim çok güzel örnekler onları da irdelemenizi bekliyoruz.

  • sennn07 Mart 2013 23:56

    şekerpiliçten neden bahsetmiyorsunuzzzz

  • 07 Mart 2013 23:13

    ISYHO ve IEYHO,Çemaş durumları Niğbaştan çok daha vahim.Adam Çemaşın takasına 160 milyon lotu soktu.Eski spk yönetimi evet dedi.Çemaşın piysa değeri 250 trilyonu geçti birdenbire.Trıçkadan bir döküm fabrikası bu kadar fiyat edermi.Ben yerinde görmüştüm 2007 senesinde.Yani Rıza efendi çemaşı birden bire en pahalı kağıt yaptı.Şu anki fiyatlarından bile satsa adam çok karlı.IEYHO da 1 küsürlü fiyatlardan milyonlarca lot mal sattı.nooldu.hisse hoop 0,49 kuruşlara geldi.Niye? ballı börek.Yukardan verdiklerini bu geberik fiyatlardan geri alacak.Bu arada bizlerden aldığı paralarıda faizde değerlendirip yatırımcının parasını kullanıyor.Mecbur kalan satıyor geriye.Diğer yatırımcılarıda tahtaya hapsetmiş.Yani anlayacağımız Rıza denen şahsiyet ve oyuncu arkadaşları,ortakları tam anlamıyla soygun ,vurgun yapıyor.Göstere göstere.Ve bu işide sürekli yapıyor.İlgili makamlarda seyrediyor. Müdür arkadaş bildiklerini açıklaki bu alçakların ipliği pazara çıksın. Selamlar.

  • 07 Mart 2013 19:53

    isbir'e ne zaman geliyor ? yatırımcısı değilim ama fiyatı , halka arz fiyatının 10da biri

  • aziz07 Mart 2013 18:50

    Hala artog yorumu yok.?

  • bimeks07 Mart 2013 13:57

    HALA BİMEKS YORUMU YOKKK

  • AY07 Mart 2013 10:58

    CEMAS-ıeyho isyho-ıeyho ve cemas - tada aynı şeyleri yapmasına karşılık spk bu güne kadar ne yapmış.

  • Scaiper 07 Mart 2013 09:50

    bir yılda %40 ne ki ? 1 haftada -%60, -%70 leri gördük son dönemde ...

  • metin gölcük/kocaeli07 Mart 2013 09:02

    MÜDÜR ÇOK ŞEY BİLİYORSUN YAZINDAN ÖYLE ANLAŞILIYOR.İSTEİKLERİ KADAR ÜMREYE GİTSİNLER HAKSIZ KAZANÇ VARSA TAHTALI KÖYDE KAÇIŞ YOK HESAP VEREÇEKLER SPK ESKİ B AŞKANI VEDAT AKGİRAY'DA YARGILANMALI YATIRIMCI SOYULURKEN GÖZ YUMDU OLAYLARA SEYİRÇİ KALDI.

  • MÜDÜR07 Mart 2013 08:05

    Ali Rıza Işık şirket alım satımları şirket birleşmeleri bedelli artırımlarla binlerce yatırımcıyı perişan ettin. ışıklar metem çemaş, niğbaş, ışıklar holding usaş,ta borsa ve finansal kurnazlıklar ve eski spk yönetimininde hoş görüsüyle binlerce yatırımcının paralarını aldın.Binlerce insan aileleriyle perişan. Akıl hocaların ve taşeronların vicdansız ve ahlaksız kardeşlerinde cebini doldurdun..Bekle yakında tüm belgelerle kamuoyunda, yaptığın bu işlerin perde arkasını açıklayacağım..Bu arada vicdansız kardeşlerde sık sık umre ye gidiyorlarmış...Yüz kerede gitseniz bin kerede gitseniz insanların ahı ve hakkı torunlarınızın da peşini bırakmayacaktır..!!