E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBirçok kurum uyardı: İstanbul'da turuncu kodlu alarm!---

Birçok kurum uyardı: İstanbul'da turuncu kodlu alarm!

Birçok kurum uyardı: İstanbul'da turuncu kodlu alarm!
27 Ağustos 2024 - 07:48 borsagundem.com

Meteoroloji, AKOM, AFAD ve Valilikten art arda yapıla uyarılara göre İstanbul ve birçok ili gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış bekliyor

27 Ağustos hava durumunu yayınlayan Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için acil uyarı yapıldı. Radar verilerine göre, Marmara Bölgesi'nde Pazar gününe kadar etkili olacak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. İstanbul Valiliği, AFAD ve AKOM peş peşe uyarılar yayımlayarak olası tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağırdı. Peki, bugün hava nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Yapılan tahminlere göre, Marmara'da özellikle Pazar gününe kadar sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor; sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

AFAD VE VALİLİK UYARDI

AFAD, Meteoroloji’den alınan son bilgilere dayanarak, 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da, özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde sabah ve öğle saatleri arasında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Kişilere ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.
İstanbul Valiliği de benzer bir uyarı yayımlayarak, yağışların metrekareye 15-30 kilogram aralığında olabileceğini ve özellikle kuzey ilçeleri ile boğaz çevresinde etkili olacağını belirtti. Valilik, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

AKOM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise yaptığı açıklamada, Salı günü sabah 07.00’den itibaren İstanbul'da sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağışların öğle saatlerine kadar devam etmesi ve özellikle kuzey ilçeleri ile Boğaz çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. AKOM, ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bugün hava nasıl olacak?

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu ve öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevrelerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı ve güney kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu,iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Japon hükümetinin gözü Fed'in faiz kararında olacakJapon hükümetinin gözü Fed'in faiz kararında olacak

 

Kripto milyonerlerinin sayısında dikkat çekici artış!Kripto milyonerlerinin sayısında dikkat çekici artış!

 

Daly: Fed gelecek ay faiz düşürecekDaly: Fed gelecek ay faiz düşürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)