E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBirliğe SPK damgası---

Birliğe SPK damgası

Birliğe SPK damgası
03 Nisan 2014 - 13:49 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olarak adı değişen birliğe SPK 2 bağımsız üye atayacak

Adı Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) olarak değişen borsa aracı kurumlarının üye olduğu birliğe Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2 bağımsız üye atayacak. Habertürk'ün haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni statü ile sınırları ve yasal görevleri sayılan birliğin üye sayısı 7’den 11’e çıkarıldı. Ancak hazırlanan yeni statüye SPK’nın önereceği (atayacağı) bağımsız üyeler damga vurdu. Üstelik birlikte diğer üyelere huzur hakkı (ücret) verilmese bile SPK’nın atadığı üyelere ücret verilme zorunluluğu getirildi. Verilecek ücret diğer üyelerin ücretinin altında ve birlik genel sekreterinin maaşının da dörtte birinden az olmayacak. Şimdi gözler benzer niteliğe sahip Bankalar Birliği’ne çevrildi. Yapılan düzenleme ile ayrıca birlik artık sadece borsacıları değil portföy yönetim şirketleri, yatırım ortaklıkları ve değerleme uzmanlarını da çatısına aldı. Yeni yönetim; aracı kuruluşlardan 3, bankalardan2, portföy yönetim şirketlerinden 2, yatırım ortaklıklarından 1, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nden 1 üye ve 2 bağımsız üyeden oluşacak.

ÜCRETLERİ DE SPK BELİRLEYECEK

SPK ayrıca birlik genel sekreterinin maaşına, primine, zammına ve tazminatına üst sınır getirme yetkisi aldı. SPK birliğin düzenlemeleri iptal edebilecek veya yeniden düzenlenmesini isteyecek. Yönetim kurulu üyelerinin görev süresi de 2 yıl ile sınırlandı.
Yönetim kurulu en fazla 2 dönem üst üste seçilecek. Üçüncü dönem aday olamayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acaba bu sefer ..03 Nisan 2014 14:08

    Birlik henüz birlik vasfını kazanamadı , spk her zaman oyuna 1-0 önde başlıyor , belki bu sefer birlik akıllı bir adım atar ..