E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBirlik Mensucat kot üretimini durdurdu ---

Birlik Mensucat kot üretimini durdurdu

Birlik Mensucat kot üretimini durdurdu
03 Mayıs 2011 - 10:08 borsagundem.com

Birlik Mensucat, 2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği kot üretimini yükselen maliyetlere daha fazla dayanamayarak durdurdu

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
Temelleri bundan 58 yıl önce atılan Birlik Mensucat’ta üretim durdu. Birlik Mensucat, 2006 yılından bu yana gerçekleştirdiği kot üretimini yükselen maliyetlere daha fazla dayanamayarak durdurdu. Kayseri’deki fabrika ve arazisi ile kot üretim makine parkını satışa çıkarma kararı olan şirket, faaliyetlerini Soley ve diğer markaları ürünlerinin pazarlamasına ağırlık vererek sürdürmeyi planlıyor. Birlik Mensucat’tan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Kayseri’deki arsa, fabrika binası, idare binası ve kot kumaşı üretim makine parkının satılışı için değerleme yapılması konusunda yönetim kurulunun yetkilendirildiği bildirildi. Yıllık ortalama 3 milyon 800 bin metre üretimin yapıldığı kot kumaş üretim faaliyetinin ise tamamen durdurulacağı belirtilen açıklamada, aşırı derecede yükselen maliyetlerin üretimi imkansız hale getirdiği vurgulandı. Durdurulan üretimin şirket faaliyet ve satışlarına etkisinin yüzde 63 olduğu kaydedilen açıklamaya göre bu kapsamda 11 çalışan ile yollar ayrılacak. Şirket bu 11 çalışanı için 38 bin 535 lira da tazminat ödeyecek. Açıklamaya göre, başta Soley olmak üzere diğer markaları ürünlerin pazarlama çalışmalarına ise devam edilecek.
Soley markası rehinli
2008’in son çeyreğinde başlayan global krizle birlikte oldukça sıkıntılı bir sürece giren Birlik Mensucat’ın havlu, ev tekstili ve yatak ürünlerindeki markası olan Soley ise Garanti Bankası’na rehinli. Şirket Haziran 2009’da Garanti Bankası’na olan 3 milyon 296 bin dolar tutarındaki kredilerine teminat oluşturmak amacıyla Soley markasını rehin vermişti.
1953 yılında pamuk ipliği üretimi ile faaliyete başlayan Birlik Mensucat, gabardin kumaş ve kadife kumaş üretiminin yanı sıra 2006 yılında en son teknolojiye sahip makine parkı ile “DENIMO” markalı kot kumaş üretimine başlamıştı. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre ürünler, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda dünyanın en önemli marka ve mağaza zincirlerine (Burberry, Calvin Clain, DKNY, Benetton, Zara, Diesel, Armani, Star vb.) veriliyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • takıpci03 Mayıs 2011 13:59

    heba oluyor yazık calısana da uretenede

  • 03 Mayıs 2011 12:24

    Konunun can alıcı kısmı son paragrafta. "2006 yılında son sistem makinalar ile üretimine devam..". Başta tekstil olmak üzere bizim firmalarımız her 3-5 yılda bir tüm kazançlarını yeni çıkan makinalara (yurtdışı %99) yatırarak hem kendileri batıyor hem ülke kaynakları yabancılara gitmiş oluyor. Ve bu makinalar çok yüksek kar marjları ile satılıyor yerli üreticiye ve çark çalışmaya başlıyor...