E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
27 Şubat 2017 - 09:55 borsagundem.com

Güne hafif primli başlayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.56 oranında düşüşle 87 bin 765 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda geçtiğimiz hafta dalgalı seyir hakim oldu. ABD tarafında rekorlar görülürken Asya piyasalarında düşüş yaşandı. Geçen hafta ise ülkemizde hiçbir yatırım aracı kazandırmadı. Bugün ise Asya piyasalarında satıcılı seyir hakim oldu.

ABD Başkanı Trump’ın konuşması ve Fed Başkanı’nın yapacağı konuşma piyasalar için önem arz ediyor. Trump’ın vergilerle ilgili açıklama yapmasına muhtemel gözüyle bakılıyor.

Borsa İstanbul ise geçtiğimiz haftayı yüzde 1 oranında düşüşle 88 bin 258 puandan kapadı. Bugün için ise analistler 87 bin 800 puan aşılmadıkça satışların gelebileceğini belirttiler.

Borsa İstanbul güne yüzde 0.18 oranında yükselişle 88 bin 416 puandan başladı. Açılışın ardından bir süre yatay seyreden Borsa İstanbul günü yüzde 0.56 oranında düşüşle 87 bin 765 puandan tamamladı.

BİST gün içinde en düşük 87 bin 706, en yüksek 88 bin 547 puanı gördü.

Altın 3 ayın zirvesine yakın

DOLAR DÜŞÜŞTE

Geçen hafta 3.55'e kadar gerileyen ve Cuma günü 3.60'a yükselen dolar/TL  yeni haftaya düşüşle başladı. 

Güne 3.6020'tan başlayan kur saat 18:05'de yüzde 0.20 düşüşle 3.5980'de, Euro/TL  yüzde 0.12 yükselişle 3.8128'de seyrediyor.

Petrol "arz" endişeleri ile kayıplarını korudu

BUGÜN AÇIKLANACAK VERİLER

Bugün yurt-içinde TSİ 10:00'da ekonomik güven endeksi açıklanırken öğleden sonra ABD'de Ocak ayı dayanıklı mal siparişleri takip edilecek (TSİ 16:30). ABD'de iki ay üst üste negatif açıklanan dayanıklı mal siparişlerinin yeni yıl ile birlikte pozitife dönmesi bekleniyor. Öğle saatlerinde ise Avrupa Komisyonu'nun güven endeksleri nihai değerlerini alacaklar. Geçtiğimiz hafta açıklanan geçici veride tüketici güveni -6,2 değerine hafif bir gerileme kaydetmişti. Öğleden sonra ABD'de açıklanacak diğer veri konut satışları ise ikinci planda. Haftanın geri kalanı ise veri akışı açısından yoğun geçecek, bilhassa Çarşamba ve Cuma. ABD'de büyümenin son güncellemesi yarın açıklanırken, kişisel gelir ve harcamalar Çarşamba, her ayın başındaki küresel PMI gününe denk gelecek. Aynı güne Almanya'nın Ocak ayı enflasyonu da düşmekte. Perşembe günü Euro Bölgesi'nin geneli için enflasyon açıklanacak. Cuma günü Japonya verileriyle başlayacak ve ABD'de PMI'a karşılık gelen ISM'in hizmet verisiyle tamamlanacak.

Salı günü, Trump seçildiği günden beri neredeyse 3,5 aydır merak edilen mali politikalarıyla ilgili ilk ciddi ipuçlarını Meclis konuşmasında kamuoyuna sunmaya başlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)