E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 alıcılı açılabilir---

BİST-100 alıcılı açılabilir

BİST-100 alıcılı açılabilir
29 Ocak 2016 - 08:55 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda Borsa İstanbul'un alıcılı açılabileceğini değerlendirdi.

Güne alıcılı bir seyirle başlayan BİST gün boyu bu seyrini sürdürmeye çalıştı. FED’in beklentilere paralel faiz kararı sonrası açıklamalarının büyüme endişelerini artırması yurtdışı borsalarda sınırlı da olsa satıcılı seyre neden olurken, içeride dolar/TL kurunun 2.96 TL seviyelerine gerilemesi ve faizlerdeki düşüşlerin desteği ile yurt dışı piyasalardan pozitif ayrışan BİST günü %0.5 artışla 72.427 seviyesinden tamamladı. Piyasalar haftanın son işlem gününde ABD’den ve Euro bölgesinden gelecek veri akışını izleyecek.
Bugün Japonya Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde faizlerini eksi yüzde 0.1'e indirme kararı alırken, parasal genişleme programı çerçevesinde hükümet tahvillerini ve riskli varlıkları satın alarak piyasaya yıllık 80 trilyon para akıtma programına devam edeceğini belirtti. Japonya’nın negatif faiz uygulamasına geçmesi ve petrol fiyatlarındaki yükselişlerin ardından Asya borsalarında bu sabah itibariyle pozitif bir hakimken, Avrupa borsalarının da güne yükselişle başlaması bekleniyor. Yurt dışı piyasalardaki olumu hava ve dolar/TL kurundaki aşağı yönlü seyir paralelinde BİST’in güne alıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 

Endeks kısa vadeli düşüş trendini yukarı kırarken, kısa vadeli yükseliş kanalı içerisinde yükselişini devam ettiriyor. Endeks kısa vadede kalan alt bandı olan 71.800 üzerinde kaldıkça ilk olarak 50 GHO seviyesine denk gelen 73.100 sonrasında kanal üst bandı olan 74.500’ü hedefleyerek yükselişini devam etmesi beklenmektedir. Teknik göstergelerdeki eğilim, yeni dip oluşumda teknik göstergelerdeki pozitif uyumsuzluk ve haftalık periyotta kısa vadeli teknik göstergelerin eğilimi yükselişin ara düzeltmeler olsa da devam edeceği beklentisini destekliyor. Bankacılık endeksinin BIST 100’e göre relatif performansındaki eğilim düşüşler ve dip denemeleri oluşsa da endeksin tepki yükselişini güçlendirerek devam ettireceğini gösteriyor. Endeksin 71.800 seviyesini aşağı kırması durumunda tekrardan 70.500-70.800 aralığına doğru aşağı yönlü düzeltme oluşması beklenir. Bu nedenle 71.800 seviyesi kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. Gün içinde düşük hacimle 73.800 ve üzerine yükselişler kısa vadeli kar satışı fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin güne güçlü alımlarla başlamasını beklemekteyiz.

Şeker Yatırım,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)