E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 güne alıcılı başlayacak---

BİST-100 güne alıcılı başlayacak

BİST-100 güne alıcılı başlayacak
14 Nisan 2016 - 09:02 borsagundem.com

Şeker Yatırım teknik analizinde, yurt dışındaki iyimserlik havasına paralel olarak Borsa İstanbul'un güne alıcılı bir seyirle başlayacağının beklendiği belirtildi

Çin'den gelen güçlü dış ticaret verileri ve yükselen petrol fiyatları sonrası yurt dışına paralel güne alıcılı bir seyirle başlayan BİST 100 Endeksi gün boyunca bu seyrini sürdürdü. Merkez Bankası başkanlığı ataması konusunda belirsizliğin ortadan kalkması sonrasında, önümüzdeki hafta yapılacak Para Politikası Kurulundan faiz indirim beklentisinin güçlenmesi ile düşen tahvil faizleri Endeksteki yükselişi destekledi. Gelen alımlarla 85.000 seviyeleri üzerine yerleşen Endeks günü %2.4 yükselişle 85.597 seviyesinden tamamladı. Bankacılık Endeksindeki yükseliş %2.96 seviyesinde gerçekleşti. Global büyüme endişelerinin azalması ile yurt dışı piyasalarda görülen iyimserlik bu sabah itibariyle devam ediyor. Dün ABD’de beklentilerden daha iyi gelen JP Morgan’un bilançosunun ardından günü yükselişle tamamlayan ABD borsalarına paralel Japonya borsalarındaki yükseliş %3’e ulaşmış durumda. Yurt dışındaki iyimserliğin sürmesine paralel güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz piyasaların yükselişlerde kar realizasyonlarını karşılaması halinde yükseliş trendini sürdüreceğini düşünüyoruz. İçeride veri akışının olmadığı günde piyasalar ABD tarafından gelecek Mart ayı TÜFE ile haftalık işsizlik verilerini izleyecek.

ŞEKER YATIRIM

BİST-100'de risk iştahı devam ediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 14/04/2016

 

BİST-100'de hedef bugünde 85 bin üzerinde kalmak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)