E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 güne nasıl başlayacak---

BİST-100 güne nasıl başlayacak

BİST-100 güne nasıl başlayacak
23 Aralık 2016 - 08:55 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Yurt dışı piyasalardaki zayıf seyirlere karşın güne 77.700 seviyesinden alımlarla başlayan BİST, günün devamında da mevcut seviyelerini korumaya çalıştı. ABD’den gelen 3Ç büyüme verilerinin beklentileri aşmasıyla birlikte satış baskısı ile 77.200 seviyelerine gevşeyen BİST, kapanışını 77.405 seviyesinden
gerçekleştirdi.
ABD’de 3Ç16 GSYH büyümesi %3,20’den %3,50 ile piyasa beklentisinin üzerinde bir orana revize edilirken, Kasım ayında dayanıklı mal siparişleri %4,6 ile beklentinin altında daralma kaydetti. ABD verileri sonrasında ABD borsaları günü düşüşlerle tamamladı. Avrupa'da ise İtalya ardından İspanyol bankalarına yönelik artan endişeler nedeniyle gösterge endeks günü satıcılı kapattı.
Bugün yurt içinde Kasım ayı konut satışları açıklanırken, yurt dışında Fransa ve İngiltere’den 3Ç büyüme verileri izlenecek. ABD tarafında ise yeni konut satışları ve tüketici güveni rakamları takip edilecek. Japonya piyasaları bugün tatil nedeni ile kapalıyken, Londra piyasaları da erken kapanış
gerçekleştirecek. Sabah Asya’da Çin piyasaları satıcılı seyrederken, Avrupa piyasalarının açılışında alıcılı bir seyir beklenmekte. BİST’in ise güne yatay başlamasını, günün devamında da yurt dışı piyasaları izlemesini bekliyoruz.

Vakıf Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 23/12/2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23/12/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)