E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 haftaya nasıl başlayacak---

BİST-100 haftaya nasıl başlayacak

BİST-100 haftaya nasıl başlayacak
12 Aralık 2016 - 08:49 borsagundem.com

Vakıf Yatırım sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri beklentileri değerlendirdi

Güne 76.000 üzerinden alımlarla başlayan BİST, günün devamında ise bu seviyeleri koruyamadı. Ancak, gelen satışların da sınırlı kalması sonrasında BİST haftanın son işlem gününü 75.727 seviyesinden tamamladı.
Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (AMB)'nın varlık alım programını Nisan 2017'den itibaren miktarını azaltarak Aralık 2017'ye kadar uzatma kararı almasından sonra haftanın son işlem gününde de Avrupa borsalarında olumlu seyir devam etti ve böylece Stoxx 600 endeksi haftalık bazda %4,7 yükselerek son iki yılın en iyi performansını kaydetti. ABD'de ise petrol fiyatlarındaki artışın desteği ile endeksler yükselişini sürdürerek yine rekor seviyede günü tamamladılar.
Bugün yurt dışı gündem daha sakinken yurt içinde açıklanacak 3Ç büyüme rakamları ile Ekim ayı cari açık verileri yakından izlenecektir. 3Ç döneminde GSYH’da %0,30 büyüme beklentisi bulunurken, Ekim ayı cari açık rakamının ise 1,7 mlr $ seviyesinde açıklanması beklenmekte. Sabah Asya tarafında Japonya piyasalarında alımlar gözlenirken, Çin piyasaları satıcılı seyrediyor. Avrupa piyasalarının ise güne alımlarla başlaması beklenmekte. Hafta sonu yapılan toplantı ardından OPEC dışı ülkelerin üretim kesintisinde OPEC'e katılma kararı almasıyla bu sabah petrol fiyatlarında %4’ü aşan yükselişler gözlenmekte. Hem dolar endeksi hem de ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen yükselişin etkisiyle birlikte BİST’in günün genelinde satış baskısında kalabileceğini düşünüyoruz.

Vakıf Yatırım

Kısa vadeli iyimserlik sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)