E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST-100 son 2 ayın en ucuz seviyesinden yükseldi---

BİST-100 son 2 ayın en ucuz seviyesinden yükseldi

BİST-100 son 2 ayın en ucuz seviyesinden yükseldi
09 Mayıs 2016 - 13:01 borsagundem.com

Son 6 günde 25 milyar dolara yakın değer kaybeden BIST 100 hisse senetleri değerlemelere göre 2 ayın en ucuz seviyeye gerileyerek yatırımcıları cezbedici bir konuma geldi

Borsa Istanbul 100 Endeksi TSİ 12.52'de yüzde 1.14 artışla 79.265 puana yükselerek son 3 haftanın en sert yukarı yönlü hareketeini gerçekleştirdi ve Ağustos'tan bu yana en uzun üst üste kayıp dönemini sonlandırmış oldu. Türk Lirası yüzde 0.12 gerileyerek 2.9241'den işlem gördü. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'de yurt içi ve dışındaki gerilimlerin yükselmesine rağmen ekonomik büyümenin devam ettiğine ve ekonominin doğru olduğuna işaret ederek Türkiye'nin kredi notunun görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltmişti.

Ata Portföy'den Mehmet Gerz, "Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş, bir önceki ralliyi kaçıranlara giriş imkanı verdi. S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü yükseltmesi yatırımcılar için asli bir katalist olmasa da, Türkiye'de makroekonomik arka planın doğru yolda olduğuna ilişkin bir işaret oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme sonucu Davutoğlu'nun Perşembe günü Başbakanlık görevini bırakacağına ilişkin açıklamasının ardından, Cuma gününe kadar geçen 5 günde Türkiye hisse senetleri Aralık 2013'ten bu yana en uzun kayıp dönemini yaşadı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yatırımcıların Türkiye'nin ekonomik büyüme yıllarında arka planda olduğunu düşündüğü ekipten son kalan isim olmuştu.

Değerlemeler

720 milyar dolarlık Türkiye ekonomisi 2015'in son çeyreğinde G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 3. ülke olurken, cari açık Şubat ayında, bir önceki yılın 3.31 milyar dolar seviyesinden 1.79 milyar dolara gerilemişti. 

Pazartesi günü gerçekleşen işlemlerde TSİ 12.52 itibariyle yüzde 1.14 yükselen BIST 100 Endeksi 6 günlük düşüşünü sona erdirdi. BIST 100 Endeksi'nde işlem gören hisse senetlerinin Fiyat/Kazanç oranı Cuma günü 8.4x'e gerilemiş ve bu oran 26 Şubat'tan bu yana en ucuz seviye olmuştu. Aynı zamanda Cuma günü BIST 100'ün 14 günlük RSI'si 30'un altına gerilemişti. 30'un altındaki RSI rakamları bazı teknik analistlere göre endeksin çok hızlı düştüğünü ve tepki hareketi göstererek toparlanabileceğini işaret ediyor.

Kaynak-BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)