E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100 tatil dönüşü nasıl açılacak---

BİST-100 tatil dönüşü nasıl açılacak

BİST-100 tatil dönüşü nasıl açılacak
08 Temmuz 2016 - 08:49 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endeksin güne düşüşle başlayacağını değerlendirdi.

BİST, Ramazan bayramı tatili öncesi yarım günlük işlem gününde düşük işlem hacmi ile alıcılı bir seyir izledi. Özellikle Brexit sonrası Merkez Bankaları’nın finans piyasalarına destek sağlayacağı beklentileri ile yurt dışı piyasalardaki iyimser havaya paralel güne hafif alıcılı bir seyirle başlayan Endeks bu seyrini sürdüreerek günü %0,6 artışla 78.388 seviyesinden tamamladı. Beklentilerin hafif üzerinde gelen Haziran ayı enflasyon verilerine piyasanın tepkisi sınırlı kaldı. Bayram tatili süresince yurt içi piyasaların kapalı olduğu dönemde yurt dışı piyasalar İtalya bankalarına ilişkin artan kaygılar ve küresel büyüme endişeleri ile aşağı yönlü bir seyir izledi. Bayram tatili öncesi 2.90 TL seviyesinde bulunan Dolar/TL kuru hafta ortasında 2.95 TL seviyesine yükselirken, bu sabah itibariyle 2.93 TL seviyelerinde işlem görüyor. Ramazan bayramı tatili sonrası haftanın son işlem gününde piyasalar Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerini takip edecek. Bu veriler öncesinde Asya borsaları düşük petrol fiyatları ile satıcılı bir seyir izlerken, Avrupa borsalarının da güne aşağı yönlü bir seyirle başlaması bekleniyor. Yurt dışı piyasalardaki aşağı yönlü seyir ve Dolar/TL kurundaki yükselişin etkisiyle BİST’in güne satıcılı bir seyirle başlayacağını sonrasında yurt dışı ve alternatif piyasaları takip edeceğini düşünüyoruz.

Endeks’in kısa vadede 77.200 seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalama seviyesi üzerinde kalması halinde 78.200-78.600 aralığını yukarı kırarak yükselişini güçlendirme potansiyelini devam ettireceğini düşünüyoruz. Endeksin 78.500 seviyesiyesini yükselen hacimle yukarı kırması halinde yükseliş hareketi 82.000’lere doğru hızlanarak devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 77.200—76.400 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste 76.400 altında satışların hızlanması bekleneceğinden bu seviye kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes olarak izlenmelidir. Endeksin güne satıcılı bir seyirle başlamasını beklemekteyiz.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 08.07.2016

 

Bayram tatilindeyken piyasada neler oldu

 

Günün önemli şirket haberleri - 08.07.2016

 

Borsa'da veri sonrası satış gelebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)