E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de bu seviyelere dikkat!---

BİST-100'de bu seviyelere dikkat!

BİST-100'de bu seviyelere dikkat!
04 Ocak 2016 - 08:41 borsagundem.com

Ziraat Yatırım, Orta Doğu ve Çin'de yaşanan gelişmelerin BİST-100 endeksine etkilerini değerlendirdi.

Yeni yılın ilk işlem gününe negatif risk ile başlıyoruz. Orta Doğu'da artan Suudi Arabistan İran gerilimi risk fiyatlamasını varlık fiyatlarında temel göstergelerden uzaklaştırmakta. Musul, Türkiye için yakından takip etmemiz gereken bir yer haline gelmekte. ABD'nin Orta 
Doğu politikasının şekillenmesi içinse başkan adaylarının kesinleşeceği Haziran sonunu beklememiz gerekebilir. Diğer yandan Çin'den gelen zayıf veriler de Renminbi de %0,25 oranında değer kaybına neden olmakta ve Kore Wonu'nu %1 civarında değersizleştirmekte. Renminbi de %4 devalüasyonun Ağustos ayında ne kadar etkili olduğunu hatırlarsak bugünkü hareketin ölçeğini daha iyi anlayabiliriz. Risk fiyatlamasında TSİ 10:00 enflasyon verisi arka  plana düşmekte. Risk negatif ortamda endeksin güne satıcılı bir görüntüyle başlamasını beklerken 71.400 seviyesinin altında 70.900 sonra 70.300 destekleri takip edilebilir. Olası tepki alımlarında ise 72.500 direnç seviyesi olarak takip edilebilir.
Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)