E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de gözler tahvil faizlerinde---

BİST-100'de gözler tahvil faizlerinde

BİST-100'de gözler tahvil faizlerinde
14 Kasım 2016 - 09:12 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda BIST 100 Endeksinin tahvil faizlerindeki yükselişinde negatif etkilenmeye devam edebileceğini değerlendirdi.

BIST 100 Endeksi, global piyasalarda ABD seçimleri sonrasında Trump’un olası ekonomi politikalarından negatif etkilenmekte olan tahvil faizlerindeki yükselişe bağlı olarak banka hisseleri öncülüğünde günü %1,6 düşüşle 75,174 puan seviyesinden tamamladı. Cuma günü BIST Bankacılık Endeksi %2,0 ile beklentilerimiz paralelinde BIST 100 Endeksinden daha fazla geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

TRUMP EKONOMİ POLİTİKALARI FİYATLANMAYA DEVAM EDİYOR…

ABD Seçimleri sonrasında Trump’un ekonomi politikaları piyasalarda fiyatlanmaya devam etmekte. Piyasalarda mevcut durumda genel akım ABD’nin dş ticaret açığını azaltıcı ve büyümeye önem veren politikaları eşliğinde ABD enflasyon, büyüme artışı ile global tahvil faizlerinde yükseliş fiyatlanmakta. BU paralelde Türkiye 10 yılık tahvil faizleri de %10,85 ile son 8 ayın en yükseğinde bulunuyor. Genel görüşümüz bu eğilimin zaman zaman ivmesini kaybetse de devam edeceği şeklinde. Bu paralelde BIST 100 Endeksinin tahvil faizlerindeki yükselişinde negatif etkilenmeye devam edebileceğini düşünmekteyiz. Bugün sabah itibariyle Asya piyasalarında Japonya yükselişte, Kore düşüşte. ABD hisse endeks future ise %0,5 yükselişte. BIST 100 Endeksinde bugün için beklentimiz global piyasalardaki nötr ortam eşliğinde Cuma günkü düşüşün ardından hafif yükseliş olabileceği şeklindedir.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, global piyasalarda tahvil faizlerindeki yükselişten negatif etkilenen bankacılık sektörü hisseleri öncülüğünde gerileyen BIST 30 Endeksi eşliğinde günü %1,4 düşüşle 92,725 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta global piyasalardaki nötr ortama bağlı olarak 92,5-93,5 bandında hareket beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde de ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü.Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı sınırlı da olsa değer kazanmaya devam etti.  Bunun paralelinde USDTRY Aralık kontratı günü %0,37 değer kazancı ile 3,2885 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,25 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,20-3,15 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü güçlü dolar eğilimi piyasalarda baskın karakter olmaya devam etti. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %1,32 değer kaybı ile  1250 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde de ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması sürdü. Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar kayıplarını telafi etti. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü yatay ve  1,0900 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14/11/2016

 

Tahvillerdeki çöküş piyasaları düşündürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)