E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de kâr satışına dikkat!---

BİST-100'de kâr satışına dikkat!

BİST-100'de kâr satışına dikkat!
14 Nisan 2016 - 09:17 borsagundem.com

Alan Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endekste yaşanacak yükselişlerde kar satışı yaşanabileceğini belirtti.

Yurt içi piyasalarda veri akışının sakin olduğu günde, Borsa İstanbul dünya genelindeki olumlu havaya iştirak ederek günü yüzde 2'yi aşan değer kazancı ile tamamladı. Dünya genelinde doların değerlenmesi ile birlikte kur cephesinde yukarı yönlü hareketler görülse de, endeks cephesinde pozitif duruş sürdü. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinde görülen gevşeme de bankacılık endeksine destek olan diğer unsurlar arasında yer aldı

Teknik Analiz

Teknik olarak bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendinin sürdüğü görülmekte. Dün dünya genelindeki pozitif havaya iştirak eden endeksin 85.000 seviyesinin üzerinde gerçekleştirmiş olduğu kapanış ile pozitif tarafta kalma duruşunu korumakta Bugün endeks cephesinde anlamlı yükselişlerin devam edebilmesi için 85.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Endeksin 85.000 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlaması halinde yükselişler hız kazanabilir ve 87.500 seviyesinin hedeflenmesi gündeme gelebilir. Ancak dün görülen yükselişler sonrası kar satışlarının gelebileceğini de göz önünde bulundurmakta fayda olup, endekste kısa vadeli düzeltme hareketinin görülmesi durumunda ise 84.000 seviyesine doğru gevşeme görülebilir.

Alan Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14/04/2016

 

3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Günün önemli şirket haberleri 14/04/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)